Sommerboller
Sommerboller er en lukseriøs utgave av kanelsnurrer, hvor man har en klatt med vaniljekrem i midten. Kan det bli bedre? Denne oppskriften gir ca. 20 boller
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
1 pk | Møllerens Kanelsnurrer |
1 pk | gjær |
4 dl | lunkent vann (38-40°C) |
100 g | smør/olje |
Du kan også bruke Møllerens Verdens Beste Boller i denne oppskriften |
|
Fyll |
|
smeltet / mykt smør | |
sukker | |
kanel | |
vaniljekrem |
Slik gjør du
1
|
Tøm posens innhold i en bakebolle. Tilsett gjær, vann og smeltet smør |
2
|
Elt deigen ca. 10 min i kjøkkenmaskin eller for hånd, til deigen blir smidig |
3
|
Kjevle deigen på et melstrødd bord til størrelsen 45 x 45 cm |
4
|
Pensle deigen med rikelig smeltet eller mykt smør og dryss med sukker og kanel |
5
|
Rull deigen til en lang pølse og del den i 20 biter som settes på to bakeplater med bakepapir |
6
|
Lag groper i midten av bollen, og fyll med vaniljekrem |
7
|
La bollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min, eller til de har dobbel størrelse |
8
|
Pensle eventuelt bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 220°C i 12-14 min (avhengig av ovn) |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Snickersboller
Over 60
Enkel
Skoleboller
Over 60
Boller i langpanne
Over 60
Enkel
Skillingsboller fra Bergen
Over 60
Enkel
Solskinnsboller
Over 60
Enkel
Boller med kardemomme
Over 60
Blomsterbolle med pistasjkrem
Over 60
Enkel
Kanelsnurrer/ Skillingsboller
Over 60
Enkel
Prinsesseboller
Over 60
Enkel
Kanelgifler
Over 60
Enkel