Snickersboller
Snickersboller

Snickersboller

Snickersboller med sjokolade, karamell og nøtter - en smakfull vri på den tradisjonelle kanelsnurren


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

Bolledeig

1 pk Møllerens Verdens beste* Boller
1 pk gjær
4 dl lunkent vann (38-40°C)
100 g smør /olje

Snickersfyll

1,5 ss kakao
125 g smør (romtemperert)
3 ss sukker
50 g mørk sjokolade (finhakket)
50 g fudge biter (karamell)
50 g peanøtter (finhakket)

Slik gjør du

Bolledeig

1
Tøm posens innhold i en bakebolle
2
Tilsett 1 pk gjær, 4 dl lunkent vann (38-40 °C) og 100 g smeltet smør eller 1 dl olje/flytende margarin
3
Elt deigen ca. 5 min i en kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig
4
La deigen hvile 10 min mens du lager snickersfyllet

Snickersfyll

5
Bland romtemperert smør, sukker og kakao til en smørkrem
6
Finhakk sjokoladen og peanøttene

Boller

7
Kjevle deigen ut til et rektangel
8
Ha smørkremen over halvparten av deigen og strø den finhakkede sjokoladen, peanøttene og fudgen over
9
Brett den andre halvdelen av deigen over smørkremen
10
Skjær i strimler på 2 cm og rull slik at den tvinner seg. Lag en knute av deigen, eller form som du vil
11
Legg på et stekebrett, og la bollene heve lunt og tildekket i 45 - 60 min, eller til de har dobbel størrelse
12
Stek ved 220 °C i 10 - 12 min (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften