Skoleboller
Bruk Møllerens Verdens beste Boller som utgangspunkt for å lage deilige skoleboller
Over 60
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 pk | Møllerens Verdens beste* Boller |
100 g | Smør |
1 pk | Gjær |
4 dl | Vann |
Vaniljekrem | |
Melis og Vann | |
Kokosmasse | |
Du kan også bake bollene fra bunnen |
Slik gjør du
1
|
Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 1 pakke gjær (12 g tørrgjær eller 50 g fersk gjær), 4 dl lunkent vann (38 – 40 °C) og 100 g smeltet smør eller 1 dl olje/ flytende margarin. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig |
2
|
La deigen hvile i 10 min. Rull deigen til en pølse og del den i ca. 16 deler. Trill til vanlige boller. Legg bollene på stekeplate kledd med bakepapir |
3
|
Før heving lager du en grop i midten av bollen og legger i en teskje med vaniljekrem |
4
|
Dekk til bollene med kjøkkenhåndkle og hev på et lunt sted i 45-60 min, eller til de har dobbel størrelse |
5
|
Stek bollene ved 210°C midt i ovnen i 12-15 min avhengig av ovn. Avkjøl på rist |
6
|
Lag melisglasur, smør glasuren på avkjølte boller. |
7
|
Dypp bollene i kokosmasse og de er klare til servering |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Grunnoppskrift Boller
Over 60
Enkel
Prinsesseboller
Over 60
Enkel
Kanelknuter
Over 60
Enkel
Kanelsnurrer/ Skillingsboller
Over 60
Enkel