Skoleboller
Skoleboller

Skoleboller

Bruk Møllerens Verdens beste Boller som utgangspunkt for å lage deilige skoleboller


Over 60


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 pk Møllerens Verdens beste* Boller
100 g Smør
1 pk Gjær
4 dl Vann
Vaniljekrem
Melis og Vann
Kokosmasse

Tips

Du kan også bake bollene fra bunnen

Slik gjør du

1
Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 1 pakke gjær (12 g tørrgjær eller 50 g fersk gjær), 4 dl lunkent vann (38 – 40 °C) og 100 g smeltet smør eller 1 dl olje/ flytende margarin. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig
2
La deigen hvile i 10 min. Rull deigen til en pølse og del den i ca. 16 deler. Trill til vanlige boller. Legg bollene på stekeplate kledd med bakepapir
3
Før heving lager du en grop i midten av bollen og legger i en teskje med vaniljekrem
4
Dekk til bollene med kjøkkenhåndkle og hev på et lunt sted i 45-60 min, eller til de har dobbel størrelse
5
Stek bollene ved 210°C midt i ovnen i 12-15 min avhengig av ovn. Avkjøl på rist
6
Lag melisglasur, smør glasuren på avkjølte boller.
7
Dypp bollene i kokosmasse og de er klare til servering

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Grunnoppskrift Boller

Grunnoppskrift Boller

Over 60

Enkel

Prinsesseboller

Prinsesseboller

Over 60

Enkel

Kanelknuter

Kanelknuter

Over 60

Enkel