Solskinnsboller
Saftige boller med solgul vaniljekrem både lukter og smaker himmelsk
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 pk | Møllerens Verdens beste* Boller |
100 g | smør |
1 pk | gjær |
4 dl | vann |
Fyll |
|
1 pk | vaniljekrem |
Du kan også bake bollene fra bunnen av. |
Slik gjør du
1
|
Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 1 pakke gjær (12 g tørrgjær eller 50 g fersk gjær), 4 dl lunkent vann (38 – 40 °C) og 100 g smeltet smør eller 1 dl olje/ flytende margarin. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig |
2
|
La deigen hvile i 10 min. Rull deigen til en pølse og del den i ca. 16 deler. Trill til vanlige boller. Legg bollene tett i tett i en langpanne ca. 40 x 35 dekket med bakepapir |
3
|
Lag en fordypning i bollene og fyll dem med vaniljekrem |
4
|
Dekk til bollene med kjøkkenhåndkle og hev på et lunt sted i 45-60 min, eller til de har dobbel størrelse |
5
|
Stek bollene ved 210°C midt i ovnen i 12-15 min avhengig av ovn. Avkjøl på rist |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Bladkrans / Klippekrans
Over 60
Enkel
Bollekake
Over 60
Middels
Boller i langpanne
Over 60
Enkel
Boller med vaniljekrem og friske bær
Over 60
Enkel
Fastelavnsboller
Over 60