Solskinnsboller
Solskinnsboller

Solskinnsboller

Saftige boller med solgul vaniljekrem både lukter og smaker himmelsk


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 pk Møllerens Verdens beste* Boller
100 g smør
1 pk gjær
4 dl vann

Fyll

1 pk vaniljekrem

Tips

Du kan også bake bollene fra bunnen av. 

Slik gjør du

1
Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 1 pakke gjær (12 g tørrgjær eller 50 g fersk gjær), 4 dl lunkent vann (38 – 40 °C) og 100 g smeltet smør eller 1 dl olje/ flytende margarin. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig
2
La deigen hvile i 10 min. Rull deigen til en pølse og del den i ca. 16 deler. Trill til vanlige boller. Legg bollene tett i tett i en langpanne ca. 40 x 35 dekket med bakepapir
3
Lag en fordypning i bollene og fyll dem med vaniljekrem
4
Dekk til bollene med kjøkkenhåndkle og hev på et lunt sted i 45-60 min, eller til de har dobbel størrelse
5
Stek bollene ved 210°C midt i ovnen i 12-15 min avhengig av ovn. Avkjøl på rist

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Bladkrans / Klippekrans

Bladkrans / Klippekrans

Over 60

Enkel

Bollekake

Bollekake

Over 60

Middels

Boller i langpanne

Boller i langpanne

Over 60

Enkel