Boller med kardemomme
Smakfulle og luftige boller
Over 60
Lenke kopiert!
Ingredienser
1,2 kg | Møllerens Hvetemel siktet |
6 dl | melk |
1,5 pk (75 g) | gjær |
200 g | sukker |
200 g | margarin |
3 ts | kardemomme |
Slik gjør du
1
|
Varm melk og smør i en kjele til smøret smelter. La avkjøle til romtemperatur. Rør så ut gjæren i melkeblandingen |
2
|
Rør sammen det tørre og tilsett melkeblandingen |
3
|
Eltes godt sammen til deigen er smidig og glatt |
4
|
Dekk til med plast og la den heve i ca. 30 minutter |
5
|
Del deigen opp i passe store emner, trill ut bollene og sett dem på en bakeplate med bakepapir |
6
|
Dekk til med plast og la det heve på et lunt sted i ca. 30 minutter |
7
|
Pensle gjerne med egg, melk eller vann. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Boller med vaniljekrem og friske bær
Over 60
Enkel
FIBRA boller
Over 60
Middels
Valentinsboller
Over 60