Boller med kardemomme
Boller med kardemomme

Boller med kardemomme

Smakfulle og luftige boller


Over 60


Lenke kopiert!

Ingredienser

1,2 kg Møllerens Hvetemel siktet
6 dl melk
1,5 pk (75 g) gjær
200 g sukker
200 g margarin
3 ts kardemomme

Slik gjør du

1
Varm melk og smør i en kjele til smøret smelter. La avkjøle til romtemperatur. Rør så ut gjæren i melkeblandingen
2
Rør sammen det tørre og tilsett melkeblandingen
3
Eltes godt sammen til deigen er smidig og glatt
4
Dekk til med plast og la den heve i ca. 30 minutter
5
Del deigen opp i passe store emner, trill ut bollene og sett dem på en bakeplate med bakepapir
6
Dekk til med plast og la det heve på et lunt sted i ca. 30 minutter
7
Pensle gjerne med egg, melk eller vann. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter