Prinsesseboller
Liker du vaniljekrem i bollene? Prøv våre prinsesseboller - garantert en vinner! Denne oppskriften gir ca. 20 boller.
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
1 pk | Møllerens Kanelsnurrer |
1 pk | gjær |
4 dl | lunkent vann (38-40°C) |
100 g/1dl | smeltet smør eller olje/flytende margarin |
Du kan også bruke Møllerens Verdens Beste Boller i denne oppskriften. |
|
Fyll |
|
Vaniljekrem | |
Rosiner |
Slik gjør du
1
|
Tøm posens innhold i en bakebolle |
2
|
Tilsett gjær, lunkent vann og smør/olje/flytende margarin |
3
|
Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin, eller 10 min for hånd til deigen blir smidig |
4
|
Kjevle deigen på et melstrødd bord til størrelsen 45x45 cm |
5
|
Smør den utkjevlede deigen med vaniljekrem og dryss med rosiner. Rull den sammen og kutt i 20 biter som settes på to bakeplater |
6
|
La bollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min, eller til de har dobbel størrelse |
7
|
Pensle eventuelt bollene med egg, og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i 12-14 min. Avhengig av ovn |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Snickersboller
Over 60
Enkel
Boller i langpanne
Over 60
Enkel
Skillingsboller fra Bergen
Over 60
Enkel
Kanelsnurrer/ Skillingsboller
Over 60
Enkel
Solskinnsboller
Over 60
Enkel
Boller med kardemomme
Over 60