Skillingsboller fra Bergen
Skillingsboller fra Bergen

Skillingsboller fra Bergen

Skillingsbollen stammer opprinnelig fra Bergen. Bollene er store og saftige med sukker på toppen og sukker og kanel i svingene


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 pk Møllerens Verdens beste* Boller
1 pk gjær
4 dl lunkent vann (38-40°C)
100 g smør/ olje

Fyll

smør
sukker og Kanel

Slik gjør du

1
Lag deigen som anvist på posen, la den hvile i 10 min
2
Kjevle deigen ut til en firkant på ca. 45 x 45 cm
3
Stryk mykt smør utover deigen. Strø over sukker og kanel
4
Rull deigen sammen til en pølse og skjær ca. 20 skillingsboller
5
Sett bollene på 2 plater med bakepapir. La dem heve tildekket og lunt i 45-60 minutter eller til dobbel størrelse
6
Dryss sukker på toppen og stek skillingsbollene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 min

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter