Skillingsboller fra Bergen
Skillingsbollen stammer opprinnelig fra Bergen. Bollene er store og saftige med sukker på toppen og sukker og kanel i svingene
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 pk | Møllerens Verdens beste* Boller |
1 pk | gjær |
4 dl | lunkent vann (38-40°C) |
100 g | smør/ olje |
Fyll |
|
smør | |
sukker og Kanel |
Slik gjør du
1
|
Lag deigen som anvist på posen, la den hvile i 10 min |
2
|
Kjevle deigen ut til en firkant på ca. 45 x 45 cm |
3
|
Stryk mykt smør utover deigen. Strø over sukker og kanel |
4
|
Rull deigen sammen til en pølse og skjær ca. 20 skillingsboller |
5
|
Sett bollene på 2 plater med bakepapir. La dem heve tildekket og lunt i 45-60 minutter eller til dobbel størrelse |
6
|
Dryss sukker på toppen og stek skillingsbollene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 min |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Bergenske løsebrød
Over 60
Boller i langpanne
Over 60
Enkel