Blomsterbolle med pistasjkrem
Blomsterbolle med pistasjkrem

Blomsterbolle med pistasjkrem

Blomsterboller med deilig pistasjkrem som smelter på tungen!


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

Bolle

1 pk Møllerens Verdens beste* Boller
1pk gjær
4 dl vann
100 g smør/ olje

pistasjkrem

200 g smør
150 g brunt sukker
50 g kakao
150 g pistasjnøtter

Tips

Du kan også bake bollene fra bunnen av. 

Slik gjør du

Bolledeig

1
Tøm posens innhold i en bakebolle
2
Tilsett 1 pk gjær, 4 dl lunkent vann (38-40 °C) og 100 g smeltet smør eller 1 dl olje/flytende margarin
3
Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig
4
La deigen hvile i 10 min, mens du lager pistasjkremen

Pistasjkrem

5
Kjør pistasjnøttene i en foodprosessor
6
Bland sammen med smør, sukker og kakao til en luftig masse

Boller

7
Rull deigen til en pølse og del den i ca. 20 deler
8
Form runde boller som du kjevler til flate rundinger
9
Smør pistasjkremen på de flate rundingene
10
Skjær 4 hakk inn mot midten slik at du får fire pizzastykker som henger sammen i midten
11
Ta det ene stykke og form som et stående kremmerhus
12
Ta deretter stykket på motsatt side, og brett rundt. Fortsett slik med de to neste stykkene
13
Plasser blomsterbollene i en muffinsform eller muffinsbrett
14
Hev bollene lunt og tildekket i 45 - 60 min, eller til de har dobbel størrelse
15
Stek bollene ved 225 °C midt i ovnen 8 - 10 min (avhengig av ovn). Avkjøl bollene på rist

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter