Kanelsnurrer/ Skillingsboller
Kanelsnurrer/ Skillingsboller

Kanelsnurrer/ Skillingsboller

Hva er vel bedre enn nybakte kanelsnurrer, eller skillingsboller om du vil... Denne oppskriften gir ca 20 luftige boller.


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Steg for steg

Pensle med smeltet smør og strø over sukker og kanel. Rull så deigen sammen til en pølse.

Pensle med smeltet smør og strø over sukker og kanel. Rull så deigen sammen til en pølse.

Kutt opp i like store biter, ca. 20 stk.

Kutt opp i like store biter, ca. 20 stk.

Plasser på en bakepapirkledd bakeplate. Brett gjerne enden under bollen, så åpner den seg ikke under steking.

Plasser på en bakepapirkledd bakeplate. Brett gjerne enden under bollen, så åpner den seg ikke under steking.

Strø sukker over før bollene etterhever.

Strø sukker over før bollene etterhever.

Ingredienser

1 pose Møllerens Kanelsnurrer
1 pk gjær
4 dl lunket vann (38-40°C)
100 g/1 dl smeltet smør/ flytende margarin
sukker
kanel

Slik gjør du

1
Tøm posens innhold i bakebollen, og bland i gjær, vann og smør/olje
2
Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin, eller 10 min for hånd, til deigen blir smidig
3
Kjevle deigen på et melstrødd bord til størrelsen 45x45 cm
4
Pensle deigen med rikelig smeltet eller mykt smør, og dryss med sukker og kanel.
5
Rull deigen sammen til en lang pølse, og kutt den i 20 biter som settes på to bakeplater med bakepapir
6
Strø gjerne sukker over for skillingsboller
7
La bollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min, eller til de har dobbel størrelse
8
Pensle eventuelt bollene med egg, og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i 12-14 min. Avhengig av ovn

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Snickersboller

Snickersboller

Over 60

Enkel

Skoleboller

Skoleboller

Over 60

Boller i langpanne

Boller i langpanne

Over 60

Enkel

Solskinnsboller

Solskinnsboller

Over 60

Enkel

Prinsesseboller

Prinsesseboller

Over 60

Enkel