Boller i langpanne
Boller i langpanne

Boller i langpanne

Plasser bollene tett i tett i en langpanne så blir det som en stor bollekake. Bryt og del. Smaker og lukter nydelig, vi tror nok disse vil forsvinne fort.


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 pk Møllerens Verdens beste* Boller
100 g smør
1 pk gjær
4 dl lunkent vann (38-40°C)

Fyll

smør, kanel og sukker
vaniljekrem

Slik gjør du

1
Følg fremgangsmåten som anvist på pakken
2
La deigen hvile i minimum 10 min
3
Del deigen i 16 deler og trill til vanlige boller
4
Legg bollene tett i tett i en langpanne (ca. 40 x 35 cm) dekket med bakepapir
5
Lag en fordypning i halvparten av bollene og fyll dem med vaniljekrem
6
Dekk til bollene med kjøkkenhåndkle og hev på et lunt sted i 45-60 min, eller til de har dobbel størrelse. Den andre halvparten av bollene pensles med smeltet smør og dryss kanel og sukker over rett før steking
7
Stek bollene ved 210°C midt i ovnen i 12-15 min avhengig av ovn. Avkjøl på rist
8
Lag melisglasur av melis og litt vann og pynt bollene før servering

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter