Møllerens Kanelsnurrer
Kanelsnurr - også kalt skillingsbolle, kanelbolle og kanel i svingene - er en bolle med fyll og topping av sukker og kanel. Duften og smaken av nybakte kanelsnurrer, det finnes knapt noe bedre
Visste du at denne bollen først kom til Norge via Bergen, og at bollen fortsatt er tradisjon der? Det sies at “kjært barn har mange navn” og ett navn på denne bollen er altså skillingsbolle. Dette navnet kommer fra skikken der man gav brød og kaker navn etter prisen, og skillingsbollen kostet opprinnelig en skilling pr. stykk. Møllerens bakere har laget en melblanding som gir fantastisk velsmakende kanelsnurrer. Slik går du frem for å lage disse bollene:
Fremgangsmåte
1
|
Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 1 pakke gjær, 4 dl lunkent vann og 100 g smeltet smør eller olje. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin, eller for hånd til deigen blir smidig |
2
|
La deigen hvile i minimum 10 min. Kjevle deigen ut til en firkant på ca. 45x45 cm. Pensle deigen med vann. Strø over sukker og kanel, og rull deigen sammen til en pølse. Skjær ca. 20 skiver og sett dem på en plate med bakepapir. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og hev bollene på et lunt sted i 45-60 min til de har dobbel størrelse |
3
|
Stek bollene ved 225 °C midt i ovnen i 8-10 min avhengig av ovn. Avkjøl bollene på rist |
Ingredienser
Allergener uthevet
hvetemel, sukker, salt, rapsolje, melbehandlingsmiddel (askorbinsyre og alfa amylase)
Kan inneholde spor av Sesamfrø
Næringsinnhold pr. 100g
Trykk på verdi for å lese mer
Oppbevaring
Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt
Oppskrifter med Møllerens Kanelsnurrer
Sommerboller
Over 60
Enkel
Kanelgifler
Over 60
Enkel
Prinsesseboller
Over 60
Enkel
Kanelsnurrer/ Skillingsboller
Over 60
Enkel
Kanelknuter
Over 60
Enkel