Møllerens Speltmel siktet
Super til all slags bakst som pannekaker, rundstykker og brød
Speltmel siktet er en finmalt type hvete som har en annen sammensetning av proteiner enn dagens hvete. Den kalles også dinkel eller urkorn.
Spelt regnes som urhvete eller stamfaren til dagens hvete, den ble dyrket allerede 5-6000 år f.Kr. Den kommer opprinnelig fra områdene rundt Svartehavet og Det Kaspiske hav.
Speltmel kan erstatte vanlig hvetemel i all slags bakst. Bakeegenskapene til speltmel er litt annerledes enn vanlig siktet hvetemel. Deigen bør være løs fordi melet tar opp væsken saktere enn vanlig hvetemel. Den bør også eltes forsiktig da siktet speltmel tåler mindre elting enn siktet hvetemel.
Ingredienser
Allergener uthevet
speltmel og melbehandlingsmiddel (askorbinsyre).
Næringsinnhold pr. 100g
Trykk på verdi for å lese mer
Oppbevaring
Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt
Oppskrifter med Møllerens Speltmel siktet
Gulrotbrød
Over 60
Middels
Grytebrød
Over 60
Middels
Appelsinkake
Over 60
Middels
Speltrundstykker med Poolish
Over 60
Enkel
Speltbrød med surdeig
Over 60
Middels
Pizza med speltmel
Over 60
Enkel
Eplekake
Over 60
Middels
Grove horn med spelt
Over 60
Enkel