Møllerens Speltmel siktet

Møllerens Speltmel siktet

Super til all slags bakst som pannekaker, rundstykker og brød

Speltmel siktet er en finmalt type hvete som har en annen sammensetning av proteiner enn dagens hvete.  Den kalles også dinkel eller urkorn.

Spelt regnes som urhvete eller stamfaren til dagens hvete, den ble dyrket allerede 5-6000 år f.Kr. Den kommer opprinnelig fra områdene rundt Svartehavet og Det Kaspiske hav.

Speltmel kan erstatte vanlig hvetemel i all slags bakst. Bakeegenskapene til speltmel er litt annerledes enn vanlig siktet hvetemel. Deigen bør være løs fordi melet tar opp væsken saktere enn vanlig hvetemel. Den bør også eltes forsiktig da siktet speltmel tåler mindre elting enn siktet hvetemel.

 

Ingredienser

Allergener uthevet

speltmel og melbehandlingsmiddel (askorbinsyre).

Oppbevaring

Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt

Produkttips!

Når du bruker speltmel i brød får du best resultat når du steker brødene i form.

Produkttips!

Prøve gjerne å erstatte litt av væsken i oppskriften med appelsinjuice når du baker med spelt, det gir ofte gode bakeresultater

Oppskrifter med Møllerens Speltmel siktet

Gulrotbrød

Gulrotbrød

Over 60

Middels

Grytebrød

Grytebrød

Over 60

Middels

Appelsinkake

Appelsinkake

Over 60

Middels

Speltbrød med surdeig

Speltbrød med surdeig

Over 60

Middels

Pizza med speltmel

Pizza med speltmel

Over 60

Enkel

Eplekake

Eplekake

Over 60

Middels

Grove horn med spelt

Grove horn med spelt

Over 60

Enkel

Fast hyllevare hos:


kiwi
spar
rema
joker
meny
bunnpris
oda