Gulrotbrød
Gulrotbrød er et mykt og saftig brød som garantert vil falle i smak hos både store og små
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
250 g | Møllerens Speltmel sammalt grovmalt |
250 g | Møllerens Speltmel siktet |
2 dl | melk |
100 g | revet gulrot |
100 g | solsikkekjerner |
50 g | mykt smør |
50 g | brun farin |
25 g | fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær) |
1 ts | salt |
Slik gjør du
1
|
Rør ut gjæren i lunken melk, tilsette resten av ingrediensene og elt deigen godt sammen. La deigen heve lunt og tildekket i 30 min |
2
|
Form deigen til et brød og legg det i en brødform på ca. 2 liter. La brødet heve lunt og tildekket til dobbel størrelse |
3
|
Pensle brødet med melk og stek det midt i ovnen ved 200 °C i 30-35 min (avhengig av ovn) |
Gulrotbrødet er 50 % grovt på brødskalaen |