Gulrotbrød
Gulrotbrød

Gulrotbrød

Gulrotbrød er et mykt og saftig brød som garantert vil falle i smak hos både store og små


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

250 g Møllerens Speltmel sammalt grovmalt
250 g Møllerens Speltmel siktet
2 dl melk
100 g revet gulrot
100 g solsikkekjerner
50 g mykt smør
50 g brun farin
25 g fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
1 ts salt

Slik gjør du

1
Rør ut gjæren i lunken melk, tilsette resten av ingrediensene og elt deigen godt sammen. La deigen heve lunt og tildekket i 30 min
2
Form deigen til et brød og legg det i en brødform på ca. 2 liter. La brødet heve lunt og tildekket til dobbel størrelse
3
Pensle brødet med melk og stek det midt i ovnen ved 200 °C i 30-35 min (avhengig av ovn)

Gulrotbrødet er 50 % grovt på brødskalaen 

Produkter du kan benytte til denne oppskriften