Grytebrød
Grytebrød

Grytebrød

Grytebrød med denne oppskriften gir et stort, lyst og luftig brød med sprø skorpe. Anbefales!


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

500 g Møllerens Speltmel siktet
100 g Urkraft Havregryn lettkokte
4 dl kaldt vann
5 g fersk gjær (eller 1 ts tørrgjær)
2 ts salt

Slik gjør du

1
Rør ut gjæren i kaldt vann og tilsett resten av ingrediensene
2
Rør deigen godt sammen og la den heve tildekket i romtemperatur i 12-18 timer

Tips

Du kan gjerne «strekke» deigen et par ganger de første 4 timene

3
Hell deigen ut på et melstrødd bord og form forsiktig til et rundt brød
4
Ha rikelig med mel eller semulegryn på et bakepapir, sett brødet oppå og la det etterheve 1,5 timer

Tips

Sett gjerne bakebollen over brødet mens det hever

5
Varm opp gryten sammen med ovnen til 250 °C og la stå i 30 min
6
Ta den varme gryten ut av ovnen, dryss over rikelig med mel og legg brødet forsiktig oppi gryten. Sett på lokk og stek brødet midt ovnen ved 250 °C i 20 min. Ta av lokket og stek videre ved 200 °C i 20 min

Grytebrødet er 16% grovt på brødskalaen 

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Eltefritt brød

Eltefritt brød

Over 60

Middels