Grove horn med spelt
Grove horn bakt med spelt er sunne og gode og passer perfekt i matboksen
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
600 g | Møllerens Speltmel siktet |
400 g | Møllerens Speltmel sammalt grovmalt |
100 g | solsikkefrø |
50 g | tørrgjær/ fersk gjær (1 pose) |
3 ss | olje/ margarin |
1 ts | salt |
6 dl | vann |
Slik gjør du
1
|
Alt det tørre blandes godt sammen |
2
|
Tilsett tørrgjær og bland godt (ved bruk av fersk gjær røres gjæren ut i litt av væsken) |
3
|
Tilsett vann og olje/margarin og elt deigen til den blir smidig og glatt |
4
|
La deigen heve under plast i ca. 30 min |
5
|
Del deigen i to og kjevle til en sirkel ca. 40 cm i diameter |
6
|
Deles så i åtte og rulles til horn. Sett dem på en plate med stekepapir |
7
|
Hornene dekkes med plast eller et klede og heves på et lunt sted i ca. 45 – 60 min |
8
|
Stekes ved 225 °C i 12 – 15 min. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøles på rist |
Dekorer gjerne hornene med ønsket type frø, for eksempel sesamfrø eller litt sammalt speltmel |
|
Hornene kan gjerne fylles med skinke og ost eller annet fyll før steking |
|
Hornene kan gjerne fryses, så bak opp dobbel porsjon når du først er i gang. Tines på kjøkkenbenken eller ved svak varme i ovnen |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Brytebrød
Over 60
Enkel
Grove horn
Over 60
Middels
Grove rundstykker
Over 60
Middels
Grove solsikkerundstykker
Over 60
Enkel