Grove horn med spelt
Grove horn med spelt

Grove horn med spelt

Grove horn bakt med spelt er sunne og gode og passer perfekt i matboksen


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

600 g Møllerens Speltmel siktet
400 g Møllerens Speltmel sammalt grovmalt
100 g solsikkefrø
50 g tørrgjær/ fersk gjær (1 pose)
3 ss olje/ margarin
1 ts salt
6 dl vann

Slik gjør du

1
Alt det tørre blandes godt sammen
2
Tilsett tørrgjær og bland godt (ved bruk av fersk gjær røres gjæren ut i litt av væsken)
3
Tilsett vann og olje/margarin og elt deigen til den blir smidig og glatt
4
La deigen heve under plast i ca. 30 min
5
Del deigen i to og kjevle til en sirkel ca. 40 cm i diameter
6
Deles så i åtte og rulles til horn. Sett dem på en plate med stekepapir
7
Hornene dekkes med plast eller et klede og heves på et lunt sted i ca. 45 – 60 min
8
Stekes ved 225 °C i 12 – 15 min. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøles på rist

Tips

Dekorer gjerne hornene med ønsket type frø, for eksempel sesamfrø eller litt sammalt speltmel


Tips

Hornene kan gjerne fylles med skinke og ost eller annet fyll før steking


Tips

Hornene kan gjerne fryses, så bak opp dobbel porsjon når du først er i gang. Tines på kjøkkenbenken eller ved svak varme i ovnen

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Brytebrød

Brytebrød

Over 60

Enkel

Grove horn

Grove horn

Over 60

Middels

Grove rundstykker

Grove rundstykker

Over 60

Middels