Appelsinkake
Appelsinkake

Appelsinkake

Påsken er tid for hyggelige stunder sammen med kjente og kjære. Hvorfor ikke bake sammen, eller servere en kriminelt god appelsinkake denne påsken? Saftig og frisk på smak


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Kake

150 g smør eller margarin
300 g melis eller sukker
3 stk egg
300 g Møllerens Speltmel siktet
2 dl melk eller saften fra en presset appelsin
2 ts bakepulver
revet skall av 1 appelsin

Ostekrem

200 g kremost (ikke lett)
100 g smør
300 g melis
revet skall av 1 appelsin

Slik gjør du

Kake

1
Pisk smør og melis hvitt med en kjøkkenmaskin
2
Ha i ett egg om gangen, revet skall av 1 appelsin, bakepulver og mel vekselvis med melk/appelsinsaft og rør til du har en jevn kakerøre
3
Fordel røren i en liten langpanne på ca. 20x25 cm og stek midt i ovnen ved 170°C i 40-45 min (avhengig av ovn)
4
Pynt kaken med ostekrem

Ostekrem

5
Pisk alle ingredienser sammen til kremen er lett og luftig
6
Fordel krem over avkjølt kake og del opp i 12 «ruter» (perfekt til påsketuren)

Tips

Som et alternativ til ostekrem kan du pynte kaken med melisglasur rørt sammen med appelsinjuice

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter