Speltrundstykker med Poolish
Speltrundstykker med Poolish

Speltrundstykker med Poolish

Poolish er en type fordeig som du kan bruke for å bake med mindre gjær, og for å få mer smak og saftighet i ferdigbakst. Prøv vår oppskrift på speltrundstykker med Poolish


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

Oppskrift Poolish

200 g Møllerens Speltmel siktet
2 dl lunkent vann
5 g fersk gjær eller 1g tørrgjær
Alle ingrediensene piskes sammen. Dekk til med plast og la poolish stå over natten, eller 8-10 timer i romtemperatur

Oppskrift speltrundstykker

Poolish
500 g Møllerens Speltmel sammalt grovmalt
300 g Møllerens Speltmel siktet
4,5 dl Lunkent vann
2 ts Salt
Tilsetter du 10 g fersk gjær eller 2 g tørr gjær får du enda lettere og luftigere rundstykker

Slik gjør du

1
Lag poolish som beskrevet i fremgangsmåten til venstre, og la den stå ønsket tid (min. 8-10 timer)
2
Bland poolish med de andre ingrediensene og elt deigen godt til den er glatt og smidig
3
Ha deigen i en bolle som er smurt med olje, og dekk til med plast. La deigen heve lunt og tildekket i 2 - 3 timer
4
Hell deigen forsiktig ut på et melstrødd bord. Del opp i 20 rundstykker, som du setter på en bakeplate med bakepapir
5
Sett rundstykkene rett i ovnen på 250°C, og stek videre på 220°C i ca. 20 min eller til de er gylne, sprø og fine. Har du en pizzastein kan du også varme opp denne på forhånd, og skyve bakepapir med rundstykkene inn i ovnen og steke på steinen. Rundstykkene vil få en enda sprøere skorpe på denne måten

Tips

I stedet for siktet- og sammalt speltmel, kan du bruke en av våre ferdigblandinger som Kornbrød, Solsikkebrød, Grovbrød eller Havrebrød. Bruk samme oppskrift som over. 200 g til Poolish, og 800 g til deigen