Speltrundstykker med Poolish
Poolish er en type fordeig som du kan bruke for å bake med mindre gjær, og for å få mer smak og saftighet i ferdigbakst. Prøv vår oppskrift på speltrundstykker med Poolish
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
Oppskrift Poolish |
|
200 g | Møllerens Speltmel siktet |
2 dl | lunkent vann |
5 g | fersk gjær eller 1g tørrgjær |
Alle ingrediensene piskes sammen. Dekk til med plast og la poolish stå over natten, eller 8-10 timer i romtemperatur | |
Oppskrift speltrundstykker |
|
Poolish | |
500 g | Møllerens Speltmel sammalt grovmalt |
300 g | Møllerens Speltmel siktet |
4,5 dl | Lunkent vann |
2 ts | Salt |
Tilsetter du 10 g fersk gjær eller 2 g tørr gjær får du enda lettere og luftigere rundstykker |
Slik gjør du
1
|
Lag poolish som beskrevet i fremgangsmåten til venstre, og la den stå ønsket tid (min. 8-10 timer) |
2
|
Bland poolish med de andre ingrediensene og elt deigen godt til den er glatt og smidig |
3
|
Ha deigen i en bolle som er smurt med olje, og dekk til med plast. La deigen heve lunt og tildekket i 2 - 3 timer |
4
|
Hell deigen forsiktig ut på et melstrødd bord. Del opp i 20 rundstykker, som du setter på en bakeplate med bakepapir |
5
|
Sett rundstykkene rett i ovnen på 250°C, og stek videre på 220°C i ca. 20 min eller til de er gylne, sprø og fine. Har du en pizzastein kan du også varme opp denne på forhånd, og skyve bakepapir med rundstykkene inn i ovnen og steke på steinen. Rundstykkene vil få en enda sprøere skorpe på denne måten |
I stedet for siktet- og sammalt speltmel, kan du bruke en av våre ferdigblandinger som Kornbrød, Solsikkebrød, Grovbrød eller Havrebrød. Bruk samme oppskrift som over. 200 g til Poolish, og 800 g til deigen |