Pizza med speltmel
En ny vri på lørdagspizzaen? Prøv vår oppskrift med speltmel
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
500 g | Møllerens Speltmel sammalt grovmalt |
500 g | Møllerens Speltmel siktet |
6 dl | lunkent vann |
1/2 pk | gjær (fersk eller tørr) |
2 ss | honning |
2 ts | salt |
Slik gjør du
1
|
Bland alle ingrediensene, og elt deigen godt i kjøkkenmaskin eller for hånd |
2
|
La deigen hvile lunt og tildekket i 1 time |
3
|
Del deigen i 6 biter som du kjevler til pizzabunner, ca. 20 cm. Du kan også lage en langpanne pizza av hele deigen |
4
|
Legg på ønsket fyll, og la pizzaen heve lunt og tildekket i 60 min |
5
|
Stek pizzaen midt i ovnen ved 250 °C i 10-12 min, eller til osten er smeltet og skorpen er gyllen (avhengig av ovn) |