Eplekake
Varm eplekake med norske epler smaker fantastisk! Perfekt til søndagskaffen, venninnebesøk eller selskap. Server gjerne med pisket krem eller is
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
170 g | Møllerens Siktet Hvetemel |
200 g | smør |
200 g | brun farin (eller sukker) |
2 stk | egg |
1 dl | melk |
1 ts | bakepulver |
4 stk | epler |
Sukker og kanel | |
Prøv gjerne å bytte ut Møllerens Siktet Hvetemel med Møllerens Siktet Speltmel |
Slik gjør du
1
|
Pisk smør og sukker til det er lett og luftig |
2
|
Tilsett ett og ett egg, og pisk mellom hvert egg du tilsetter |
3
|
Tilsett melken i blandingen, og pisk videre |
4
|
Tilsett mel og bakepulver i blandingen og rør forsiktig sammen |
5
|
Ha røren i en godt smurt rund form på ca. 24 cm |
6
|
Fordel epler i skiver eller terninger over kaken, og dryss sukker og kanel over kaken |
7
|
Stek eplekaken midt i ovnen ved 180°C i 45 - 50 min. (avhengig av ovn) |