Eplekake
Eplekake

Eplekake

Varm eplekake med norske epler smaker fantastisk! Perfekt til søndagskaffen, venninnebesøk eller selskap. Server gjerne med pisket krem eller is


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

170 g Møllerens Siktet Hvetemel
200 g smør
200 g brun farin (eller sukker)
2 stk egg
1 dl melk
1 ts bakepulver
4 stk epler
Sukker og kanel

Tips

Prøv gjerne å bytte ut Møllerens Siktet Hvetemel med Møllerens Siktet Speltmel

Slik gjør du

1
Pisk smør og sukker til det er lett og luftig
2
Tilsett ett og ett egg, og pisk mellom hvert egg du tilsetter
3
Tilsett melken i blandingen, og pisk videre
4
Tilsett mel og bakepulver i blandingen og rør forsiktig sammen
5
Ha røren i en godt smurt rund form på ca. 24 cm
6
Fordel epler i skiver eller terninger over kaken, og dryss sukker og kanel over kaken
7
Stek eplekaken midt i ovnen ved 180°C i 45 - 50 min. (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften