Grunnoppskrift Boller
Hva smaker vel bedre en rykende fersk gjærbakst? Her har du en grunnoppskrift på boller som kan brukes til å lage favoritter som Fastelavnsbolle, Skolebolle, Kanelsnurr eller Prinsessebolle. Oppskriften gir 20 - 24 boller
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
900 g | Møllerens Hvetemel siktet |
5 dl | melk |
25 g | gjær |
125 g | sukker |
1,5 ts | kardemomme |
1/2 ts | salt |
1 | egg |
150 g | smør, i terninger |
Slik gjør du
1
|
Ha alle ingrediensene utenom smøret i en bakebolle |
2
|
La deigen elte 10-12 min på sakte fart. Hvis deigen er løs, juster med mel |
3
|
Tilsett så smøret i små terninger og elt deigen 5-10 min til den slipper kantene og alt smøret er eltet godt inn i deigen |
4
|
Dekk bakebollen til og la den heve lunt og tildekket i 45-60 min, eller til dobbel størrelse |
5
|
Form bollene slik du ønsker og sett de på en bakeplate med bakepapir. La bollene heve lunt og tildekket i 30 min |
6
|
Pensle gjerne bollene med egg, melk eller vann. Stekes midt i ovnen ved 220°C i 12-14 min (avhengig av ovn). Avkjøl på rist |
Se oppskrifter under hvor du kan bruke denne grunnoppskriften |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Kanelsnurrer/ Skillingsboller
Over 60
Enkel
Skoleboller
Over 60
Snickersboller
Over 60
Enkel
Blomsterbolle med pistasjkrem
Over 60
Enkel
Prinsesseboller
Over 60
Enkel
Kanelgifler
Over 60
Enkel
Kanelknuter
Over 60
Enkel
Sommerboller
Over 60
Enkel