Grunnoppskrift Boller
Grunnoppskrift Boller

Grunnoppskrift Boller

Hva smaker vel bedre en rykende fersk gjærbakst? Her har du en grunnoppskrift på boller som kan brukes til å lage favoritter som Fastelavnsbolle, Skolebolle, Kanelsnurr eller Prinsessebolle. Oppskriften gir 20 - 24 boller


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

900 g Møllerens Hvetemel siktet
5 dl melk
25 g gjær
125 g sukker
1,5 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
150 g smør, i terninger

Slik gjør du

1
Ha alle ingrediensene utenom smøret i en bakebolle
2
La deigen elte 10-12 min på sakte fart. Hvis deigen er løs, juster med mel
3
Tilsett så smøret i små terninger og elt deigen 5-10 min til den slipper kantene og alt smøret er eltet godt inn i deigen
4
Dekk bakebollen til og la den heve lunt og tildekket i 45-60 min, eller til dobbel størrelse
5
Form bollene slik du ønsker og sett de på en bakeplate med bakepapir. La bollene heve lunt og tildekket i 30 min
6
Pensle gjerne bollene med egg, melk eller vann. Stekes midt i ovnen ved 220°C i 12-14 min (avhengig av ovn). Avkjøl på rist

Tips

Se oppskrifter under hvor du kan bruke denne grunnoppskriften

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Skoleboller

Skoleboller

Over 60

Snickersboller

Snickersboller

Over 60

Enkel

Prinsesseboller

Prinsesseboller

Over 60

Enkel

Kanelgifler

Kanelgifler

Over 60

Enkel

Kanelknuter

Kanelknuter

Over 60

Enkel

Sommerboller

Sommerboller

Over 60

Enkel