Kanelknuter
Kanelknuter

Kanelknuter

Lag luftige og lekre kanelknuter på 1-2-3! Oppskriften gir ca. 20 boller


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 pk Møllerens Kanelsnurrer
1 pk gjær
100 g smør/ olje
4 dl lunkent vann (38-40°C)

Fyll

smør
sukker
kanel

Tips

Du kan også bruke Møllerens Verdens Beste Boller i denne oppskriften, eller lage bolledeigen fra bunn med denne oppskriften.

Slik gjør du

1
Tøm posens innhold i en bakebolle. Tilsett gjær, vann og smeltet smør. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig
2
Kjevle deigen ut på et melstrødd bord til størrelsen 45 x 45 cm
3
Pensle deigen med rikelig med smeltet eller mykt smør, og strø over sukker og kanel
4
Brett deigen over på langs, og kutt ca. 20 remser
5
Tvinn hver remse og lag en knute
6
Plasser bollene på en bakepapirkledd bakeplate og la de heve lunt og tildekket i ca. 60 min, eller til de har dobbel størrelse
7
Pensle eventuelt bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i 12-14 min (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften