Kanelknuter
Lag luftige og lekre kanelknuter på 1-2-3! Oppskriften gir ca. 20 boller
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 pk | Møllerens Kanelsnurrer |
1 pk | gjær |
100 g | smør/ olje |
4 dl | lunkent vann (38-40°C) |
Fyll |
|
smør | |
sukker | |
kanel | |
Du kan også bruke Møllerens Verdens Beste Boller i denne oppskriften, eller lage bolledeigen fra bunn med denne oppskriften. |
Slik gjør du
1
|
Tøm posens innhold i en bakebolle. Tilsett gjær, vann og smeltet smør. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig |
2
|
Kjevle deigen ut på et melstrødd bord til størrelsen 45 x 45 cm |
3
|
Pensle deigen med rikelig med smeltet eller mykt smør, og strø over sukker og kanel |
4
|
Brett deigen over på langs, og kutt ca. 20 remser |
5
|
Tvinn hver remse og lag en knute |
6
|
Plasser bollene på en bakepapirkledd bakeplate og la de heve lunt og tildekket i ca. 60 min, eller til de har dobbel størrelse |
7
|
Pensle eventuelt bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i 12-14 min (avhengig av ovn) |