Müsliboller med eplefyll
Bak deilige, saftige, sunne og gode müsliboller med eplefyll. Disse egner seg godt til kaffen eller med i tursekken
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 pk | Møllerens Verdens beste* Boller |
1/2 pk | Møllerens Kornbrød |
100 g | Urkraft Havregryn lettkokte |
100 g | müsliblanding |
50 g | mørk sirup |
2 pk | fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær) |
200 g | smeltet smør/ margarin - avkjølt |
5 dl | kaldt vann (ikke iskaldt) |
4 dl | kald melk (fra kjøleskap) |
Eplesyltetøy | |
Tranebær | |
Rosiner | |
Nøtter |
Slik gjør du
1
|
Alle ingrediensene (utenom rosinene, tranebær og nøttene) has i en bolle, og blandes med en kjøkkenmaskin. Bruk en slikkepott til å få opp alt det tørre i bunnen |
2
|
Deigen blandes til den er godt blandet og blir smidig. Med det menes at når man trekker i den med pekefinger og tommel, kan man strekke deigen uten at den ryker lett. Men en normal kjøkkenmaskin, tar det ca. 10 min å elte deigen nok |
3
|
Elt/ bland til deigen får "temperatur", med det menes den skal ikke være kald når du holder den inntil underarmen. Den bør ikke være for varm |
4
|
Tilsett forsiktig tranebær, rosiner og mandler når alt er eltet godt sammen (viktig at ikke deig med rosiner eltes for hardt, da vil rosinene knuses) |
5
|
Del deigen opp i deigemner på ca. 320 g |
6
|
La emnene "hvile" i ca. 15 min etter at de er delt opp og trillet runde som store boller |
7
|
Når de har "hvilt" litt, trykkes de litt ned, men ikke flate. Så deler du denne først rett over slik at du får to "halv måner", og disse deles igjen i to. Dette blir da 4 "Kakestykker" som settes på plater med bakepapir. Det bør være plass til ca. 12 på en normal stekeplate |
8
|
Lag en grop i hver bolle og legg i en skje med eplesyltetøy eller annet deilig fyll avhengig av smak og sesong |
9
|
Stekeovnen settes på max, dette er ca. 240-250 °C, bruk ikke varmluft på hvetebakst. Det tørker ut unødig |
10
|
Når bollene har vokst seg ca. til dobbel størrelse setter du de rett i ovnen, og steker de i fra 8 - 10 min, men ikke mer |
Når Baker Angel skal heve disse før steking, plasserer han platene over oppvaskkummen på kjøkkenet. I kummen har han på varmeste vann fra varmtvannstanken. Så legger han en stor plastpose (noe som er tett) over det hele, slik at fuktigheten fra varmtvannet og temperaturen gir deigen riktige levekår under plasten. Prøv å støtte opp plastposen med noe slik at ikke posen ligger nedpå bollene, da kan den klistre seg fast |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Bladkrans / Klippekrans
Over 60
Enkel
Bollekake
Over 60
Middels
Boller i langpanne
Over 60
Enkel
Boller med kardemomme
Over 60
Eplerundstykker
Over 60
Middels
FIBRA boller
Over 60
Middels