Müsliboller med eplefyll
Müsliboller med eplefyll

Müsliboller med eplefyll

Bak deilige, saftige, sunne og gode müsliboller med eplefyll. Disse egner seg godt til kaffen eller med i tursekken


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 pk Møllerens Verdens beste* Boller
1/2 pk Møllerens Kornbrød
100 g Urkraft Havregryn lettkokte
100 g müsliblanding
50 g mørk sirup
2 pk fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
200 g smeltet smør/ margarin - avkjølt
5 dl kaldt vann (ikke iskaldt)
4 dl kald melk (fra kjøleskap)
Eplesyltetøy
Tranebær
Rosiner
Nøtter

Slik gjør du

1
Alle ingrediensene (utenom rosinene, tranebær og nøttene) has i en bolle, og blandes med en kjøkkenmaskin. Bruk en slikkepott til å få opp alt det tørre i bunnen
2
Deigen blandes til den er godt blandet og blir smidig. Med det menes at når man trekker i den med pekefinger og tommel, kan man strekke deigen uten at den ryker lett. Men en normal kjøkkenmaskin, tar det ca. 10 min å elte deigen nok
3
Elt/ bland til deigen får "temperatur", med det menes den skal ikke være kald når du holder den inntil underarmen. Den bør ikke være for varm
4
Tilsett forsiktig tranebær, rosiner og mandler når alt er eltet godt sammen (viktig at ikke deig med rosiner eltes for hardt, da vil rosinene knuses)
5
Del deigen opp i deigemner på ca. 320 g
6
La emnene "hvile" i ca. 15 min etter at de er delt opp og trillet runde som store boller
7
Når de har "hvilt" litt, trykkes de litt ned, men ikke flate. Så deler du denne først rett over slik at du får to "halv måner", og disse deles igjen i to. Dette blir da 4 "Kakestykker" som settes på plater med bakepapir. Det bør være plass til ca. 12 på en normal stekeplate
8
Lag en grop i hver bolle og legg i en skje med eplesyltetøy eller annet deilig fyll avhengig av smak og sesong
9
Stekeovnen settes på max, dette er ca. 240-250 °C, bruk ikke varmluft på hvetebakst. Det tørker ut unødig
10
Når bollene har vokst seg ca. til dobbel størrelse setter du de rett i ovnen, og steker de i fra 8 - 10 min, men ikke mer

Tips

Når Baker Angel skal heve disse før steking, plasserer han platene over oppvaskkummen på kjøkkenet. I kummen har han på varmeste vann fra varmtvannstanken. Så legger han en stor plastpose (noe som er tett) over det hele, slik at fuktigheten fra varmtvannet og temperaturen gir deigen riktige levekår under plasten. Prøv å støtte opp plastposen med noe slik at ikke posen ligger nedpå bollene, da kan den klistre seg fast

Lignende oppskrifter

Bladkrans / Klippekrans

Bladkrans / Klippekrans

Over 60

Enkel

Bollekake

Bollekake

Over 60

Middels

Boller i langpanne

Boller i langpanne

Over 60

Enkel

Eplerundstykker

Eplerundstykker

Over 60

Middels

FIBRA boller

FIBRA boller

Over 60

Middels