FIBRA boller
FIBRA boller

FIBRA boller

Litt sunnere enn tradisjonelle hveteboller


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 kg Møllerens Fibra Fullkornshvetemel
200 g smør
5,5 dl melk
100 g gjær ( 2 pk)
120 g sukker
2 ts kardemomme
1,5 ts salt
rosiner

Slik gjør du

1
Smelt smør og temperer til romtemperatur. Rør ut gjæren i melken, tørrgjær blandes evt. med det tørre
2
Rør sammen mel, sukker, melk, smør, kardemomme og salt. Eltes godt sammen til deigen er smidig og glatt
3
Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter
4
Tilsett rosiner i deigen
5
Del deigen opp i passe store emner, trill ut bollene, sett på smurt plate, pensle gjerne med egg, melk eller vann, dekk til med plast og la det heve på et lunt sted i ca. 1 time

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter