Bladkrans / Klippekrans
Fersk gjærbakst lukter deilig og smaker enda bedre! Bladkransen er enkel å lage men ser imponerende ut. Den kan med fordel lages god tid i forveien og fryses. La kransen tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen. Pyntes med melisglasur.
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
Deig |
|
300 g | Møllerens Hvetemel siktet |
50 g | sukker |
50 g | smør |
1/4 ts | kardemomme |
1/2 pk | fersk gjær/ 1 pose tørrgjær |
2,5 dl | melk/ vann |
Fyll |
|
smør | |
kanel | |
sukker |
Slik gjør du
1
|
Smelt smøret og bland med melken |
2
|
Tilpass væsken til den er lunken 37°C |
3
|
Løs opp gjæren i væsken. Bland det tørre i blandingen |
4
|
Elt deigen til du får en jevn og glatt deig (ca 5 min) |
5
|
La deigen heve i ca. 45 min |
6
|
Tilsett det våte til det tørre og elt deigen. Lag gjærdeigen og kjevl til en firkant ca. 20 x 40 cm, smør på med smeltet smør, ha på kanel og sukker |
7
|
Rulles sammen til en pølse og legges med skjøten ned på en bakepapirkledd plate |
8
|
Klipp "blader" med saks ( ca. 1 cm ) og brett til høyre/venstre side |
9
|
Heves til dobbel størrelse |
10
|
Stekes midt i ovn på 210°C i ca. 20 min. Kjøl ned på rist |
11
|
Pyntes med melisglasur før servering |
Kan fryses, men da bør det være uten glasur |