Bladkrans / Klippekrans
Bladkrans / Klippekrans

Bladkrans / Klippekrans

Fersk gjærbakst lukter deilig og smaker enda bedre! Bladkransen er enkel å lage men ser imponerende ut. Den kan med fordel lages god tid i forveien og fryses. La kransen tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen. Pyntes med melisglasur.


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

Deig

300 g Møllerens Hvetemel siktet
50 g sukker
50 g smør
1/4 ts kardemomme
1/2 pk fersk gjær/ 1 pose tørrgjær
2,5 dl melk/ vann

Fyll

smør
kanel
sukker

Slik gjør du

1
Smelt smøret og bland med melken
2
Tilpass væsken til den er lunken 37°C
3
Løs opp gjæren i væsken. Bland det tørre i blandingen
4
Elt deigen til du får en jevn og glatt deig (ca 5 min)
5
La deigen heve i ca. 45 min
6
Tilsett det våte til det tørre og elt deigen. Lag gjærdeigen og kjevl til en firkant ca. 20 x 40 cm, smør på med smeltet smør, ha på kanel og sukker
7
Rulles sammen til en pølse og legges med skjøten ned på en bakepapirkledd plate
8
Klipp "blader" med saks ( ca. 1 cm ) og brett til høyre/venstre side
9
Heves til dobbel størrelse
10
Stekes midt i ovn på 210°C i ca. 20 min. Kjøl ned på rist
11
Pyntes med melisglasur før servering

Tips

Kan fryses, men da bør det være uten glasur

Produkter du kan benytte til denne oppskriften