Bollekake
Bollekake

Bollekake

Bruk Møllerens Verdens beste bolleblanding til å lage en myk og saftig bollekake. Et glasert lokk på toppen av smeltet smør, sukker og kanel er prikken over i-en.


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

1/2 pk Møllerens Verdens beste* Boller
50 g smør
1/2 pk gjær
2 dl vann
Smeltet smør, kanel og sukker

Slik gjør du

1
Følg fremgangsmåten som anvist på pakken
2
La deigen hvile i minimum 10 min
3
Del deigen i ca. 10 deler og trill til vanlige boller
4
Legg bollene tett i tett i en rund kakeform, 24 cm diameter, dekket med bakepapir i bunn og smurt i kantene
5
Dekk til bollekaken med kjøkkenhåndkle og hev på et lunt sted i 45-60 min, eller til dobbel størrelse. Pensle med smeltet smør og dryss kanel og sukker over rett før steking
6
Stek bollene ved 210°C midt i ovnen i 15 - 18 min avhengig av ovn. Avkjøl på rist

Tips

Stryk smeltet smør over bollene rett før de stekes og dryss over kanel og sukker. Bollekaken får en smakfull karamellisert overflate

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter