Møllerens Speltmel sammalt grovmalt
Super til all slags bakst som pannekaker, brød og rundstykker
Spelt sammalt er en finmalt type hvete som har en annen sammensetning av proteiner enn dagens hvete. Den kalles også dinkel eller urkorn.
Spelt regnes som urhvete eller stamfaren til dagens hvete, den ble dyrket allerede 5-6000 år f.Kr. Den kommer opprinnelig fra områdene rundt Svartehavet og Det Kaspiske hav.
I Sammalt Spelt har vi malt hele speltkornet til mel.
Sammalt Speltmel kan erstatte sammalt hvete i all slags bakst. Den er velegnet til bruk i brødbaking. Speltmel har en god aroma og tilfører derfor baksten en ekstra smak.
Visste du at sammalt er det samme som fullkorn?
Sammalt mel blir ofte også kalt fullkornsmel, som betyr at hele kornet er i bruk. Sammalt- og fullkornsmel er med andre ord det samme.
Ingredienser
Allergener uthevet
Sammalt spelt 100% fullkorn
Næringsinnhold pr. 100g
Trykk på verdi for å lese mer
Oppbevaring
Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt
Nøkkelhull
Et sunnere alternativ
Oppskrifter med Møllerens Speltmel sammalt grovmalt
Gulrotbrød
Over 60
Middels
Surdeigsstarter med spelt
Over 60
Middels
Speltrundstykker med Poolish
Over 60
Enkel
Speltbrød med surdeig
Over 60
Middels
Spelt- og chiabrød
Over 60
Enkel
Pizza med speltmel
Over 60
Enkel
Grove horn med spelt
Over 60
Enkel
Pizza med grov bunn
Over 60
Enkel