Spelt- og chiabrød
Spelt- og chiabrød har et lavt innhold av karbohydrater, og egner seg godt for deg som spiser lavkarbo. Oppskriften gir ett saftig brød. Nedenfor finner du oppskrift både med og uten bruk av gjær
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
Spelt og chiabrød bakt MED gjær |
|
3,5 dl | lunkent vann |
1 pakke | tørrgjør (eller 1/2 pakke fersk gjær) |
115 g | Møllerens Speltmel sammalt grovmalt |
110 g | linfrø |
55 g | hvetegluten (fås kjøpt hos helsekost) |
35 g | Møllerens Kruskakli, Hvete |
30 g | solsikkekjerner |
10 g | chiafrø |
1/2 ts | salt |
Spelt- og chiabrød bakt UTEN gjær |
|
3 dl | lunket vann |
2 stk | egg |
115 g | Møllerens Speltmel sammalt grovmalt |
110 g | linfrø |
55 g | hvetegluten |
35 g | Møllerens Kruskakli, Hvete |
30 g | solsikkekjerner |
25 g | Urkraft Havregryn lettkokte |
15 g | bakepulver |
10 g | chiafrø |
10 g | fiberhusk |
1/2 ts | salt |
Slik gjør du
Fremgangsmåte MED gjær |
|
1
|
Rør gjær ut i 3,5 dl lunkent vann (38-40 °C). tilsette resten av ingrediensene og elt deigen ca. 10 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd |
2
|
Legg deigen i en smurt brødform 1,5 l og hev brødet tildekket på et lunt sted i 45-60 min |
3
|
Stek brødet ved 190 °C på nederste rille i ca. 60 minutter avhengig av ovn. Avkjøl brødet på rist |
Ønsker du sprø og smakfull skorpe kan du pensle brødet med vann før steking og drysse med sesamfrø |
|
Fremgangsmåte UTEN gjær |
|
1
|
Ha alle ingredienser i en bakebolle og rør deigen sammen for hånd eller i maskin til du har en tykk røre, ca. 2-3 min |
2
|
Hell deigen i en smurt brødform 1,5 l |
3
|
Stek brødet ved 190 °C på nederste rille i ca. 60 minutter avhengig av ovn. Avkjøl brødet på rist |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Grovbrød
Over 60
Enkel
Grøtbrød
Over 60
Middels
Bondens hverdagsbrød
Over 60
Sunt og godt havrebrød
Over 60
Middels