Spelt- og chiabrød
Spelt- og chiabrød

Spelt- og chiabrød

Spelt- og chiabrød har et lavt innhold av karbohydrater, og egner seg godt for deg som spiser lavkarbo. Oppskriften gir ett saftig brød. Nedenfor finner du oppskrift både med og uten bruk av gjær


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

Spelt og chiabrød bakt MED gjær

3,5 dl lunkent vann
1 pakke tørrgjør (eller 1/2 pakke fersk gjær)
115 g Møllerens Speltmel sammalt grovmalt
110 g linfrø
55 g hvetegluten (fås kjøpt hos helsekost)
35 g Møllerens Kruskakli, Hvete
30 g solsikkekjerner
10 g chiafrø
1/2 ts salt

Spelt- og chiabrød bakt UTEN gjær

3 dl lunket vann
2 stk egg
115 g Møllerens Speltmel sammalt grovmalt
110 g linfrø
55 g hvetegluten
35 g Møllerens Kruskakli, Hvete
30 g solsikkekjerner
25 g Urkraft Havregryn lettkokte
15 g bakepulver
10 g chiafrø
10 g fiberhusk
1/2 ts salt

Slik gjør du

Fremgangsmåte MED gjær

1
Rør gjær ut i 3,5 dl lunkent vann (38-40 °C). tilsette resten av ingrediensene og elt deigen ca. 10 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd
2
Legg deigen i en smurt brødform 1,5 l og hev brødet tildekket på et lunt sted i 45-60 min
3
Stek brødet ved 190 °C på nederste rille i ca. 60 minutter avhengig av ovn. Avkjøl brødet på rist

Tips

Ønsker du sprø og smakfull skorpe kan du pensle brødet med vann før steking og drysse med sesamfrø

Fremgangsmåte UTEN gjær

1
Ha alle ingredienser i en bakebolle og rør deigen sammen for hånd eller i maskin til du har en tykk røre, ca. 2-3 min
2
Hell deigen i en smurt brødform 1,5 l
3
Stek brødet ved 190 °C på nederste rille i ca. 60 minutter avhengig av ovn. Avkjøl brødet på rist

Lignende oppskrifter

Grovbrød

Grovbrød

Over 60

Enkel

Grøtbrød

Grøtbrød

Over 60

Middels

Sunt og godt havrebrød

Sunt og godt havrebrød

Over 60

Middels