Sunt og godt havrebrød
Lite er bedre enn nystekt, ferskt havrebrød. Saftig, sunt og godt. Men ikke gå i "varmefella". Bruk kun tempererte råvarer og kaldt vann. Hevingen skjer uansett, bare du gir brødet nok tid. Lykke til!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
750 g | vann |
670 g | Møllerens Hvetemel siktet |
220 g | Urkraft Havregryn lettkokte |
15 g | salt |
25 g | gjær |
50 g | maltekstrakt |
Slik gjør du
Bruk romtempererte råvarer, og kaldt vann som du får fra springen |
|
1
|
Vei opp alle ingrediensene i eltebollen og tilsett vannet. Men hold igjen 1 dl til senere i elteprosessen |
2
|
Elt deigen i 4 min på sakte fart for så å øke hastigheten litt. Spe inn den siste desiliteren av vannet litt etter litt til alt vannet er inne. Elt deigen til den begynner å bli blank og jevn i strukturen |
3
|
Når deigen er ferdig eltet settes deigen til modning i ca. 2 timer eller til den har begynt å heve ordentlig |
4
|
Ta deigen ut på bakebordet og del den i enten 3 små eller 2 store brød, alt etter hvor store former du har. Form brødene og legg dem i smurte former og sett brødene til heving. Når brødene står litt over kanten på formen er de klare til å stekes. Stryk brødene med vann og strø godt med havregryn oppå brødene til dekor |
5
|
Bak brødene midt i ovnen på 220 - 230 °C i ca. 30 min til de har fått en gylden brunfarge |
6
|
Ta brødene ut og dunk i bunnen på brødene. Når du hører en hul lyd er brødene ferdige og kan avkjøles på rist |
Er brødene tunge og du ikke hører den hule lyden, bør brødene stekes lenger. Man kan også måle kjernetemperaturen på brødene. Når kjernetemperaturen har nådd 90 °C er brødene ferdige |
|
God appetitt! |