Møllerens Kruskakli, Hvete
Ideell til grov bakst, frokostblandinger samt grøt
Kruskakli (hvetekli) er et rent hveteprodukt. Kli er det harde ytre skallet på et korn, kruskakli er fra skallet til hvetekornet.
Produktet har en viktig rolle i kostholdet da det inneholder mye kostfiber. Fiber gir en metthetsfølelse og et gunstig bidrag til kroppens fordøyelse og mage-tarmsystem. Anbefalt daglig inntak av kostfiber er 25-35 g for voksne.
Det er vanlig å bruke kruskakli i grov gjærbakst, flatbrød, knekkebrød, frokost- og müsliblandinger. Det er også flere som bruker litt kruskakli i ulike typer grøt for å øke innholdet av kostfiber i grøten.
Ingredienser
Allergener uthevet
Kli av hvete
Næringsinnhold pr. 100g
Trykk på verdi for å lese mer
Oppbevaring
Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt
Nøkkelhull
Et sunnere alternativ
Oppskrifter med Møllerens Kruskakli, Hvete
Spelt- og chiabrød
Over 60
Enkel
Solsikke Knekkebrød
Over 60
Enkel
Bondens hverdagsbrød
Over 60
Grove rundstykker
Over 60
Middels