Grøtbrød
Grøtbrød

Grøtbrød

Vi anbefaler å bruke havregrøt i brøddeigen når du baker brød. Det gir høyt vanninnhold i brødet og derav saftige, gode brød!


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Havregrøt

60 g Urkraft Havregryn lettkokte
300 g vann
50 g gresskarkjerner
50 g linfrø

Grøtbrød

200 g Møllerens Havremel sammalt
200 g Møllerens Fibra Fullkornshvetemel
325 g vann (= 3,25 dl)
10 g salt
50 g gjær

Slik gjør du

Havregrøt

1
Bland ingrediensene, og kok grøten i 3-4 min
2
Avkjøl grøten (skal senere tilsettes deigen avkjølt)

Grøtbrød

1
Bland alle ingrediensene fra brødoppskriften samt den avkjølte havregrøten i en bakebolle
2
Elt deigen i ca. 10 min i en kjøkkenmaskin
3
Bruker du termometer skal deigtemperatur ved ferdig eltet deig være 26 °C
4
La deigen hvile og heve under plast eller kjøkkenhåndkle i 30 min
5
Del deigen i to like deler, form til brød og ha dem i brødformer
6
La brøddeigen heve i brødformen i ca. 60 min under et kjøkkenhåndkle
7
Stek brødene midt i ovnen (uten varmluft) i 25 min ved 220 °C

Oppskriften på dette brødet gir et brød med grovhetsprosent 57%, som er et grovt brød på brødskala'n