Grovbrød
Grovbrød

Grovbrød

Vi anbefaler dette ekstra grove, gode og saftige grovbrødet. Enkelt å lage med nydelig smak!


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 kg Møllerens Fibra Fullkornshvetemel
1 pk gjær
3 ss nøytal matolje
7,5 dl vann

Slik gjør du

1
Bland alle ingrediensene og elt deigen godt i ca. 5 min, til den blir smidig og glatt. Bruk lunkent vann for å lettere sette i gang heveprosessen
2
La deigen hvile tildekket i ca. 30 min
3
Kna deigen og form til to brød som legges på en bakepapirkledd bakeplate, dekk til med et kjøkkenhåndkle, eller ev. plast og sett til heving på et lunt sted i ca. 45 min
4
Brødet stekes i 40 - 45 min på nederste rille i ovnen ved 200 °C. Steketiden kan variere fra ovn til ovn
5
Brødet stekes i 40 - 45 min på nederste rille i ovnen ved 200 °C. Steketiden kan variere fra ovn til ovn

Tips

Strø gjerne litt Urkraft Havregryn på toppen av brødet før steking – det gir ekstra smak til brødet

Produkter du kan benytte til denne oppskriften