Grovbrød
Vi anbefaler dette ekstra grove, gode og saftige grovbrødet. Enkelt å lage med nydelig smak!
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 kg | Møllerens Fibra Fullkornshvetemel |
1 pk | gjær |
3 ss | nøytal matolje |
7,5 dl | vann |
Slik gjør du
1
|
Bland alle ingrediensene og elt deigen godt i ca. 5 min, til den blir smidig og glatt. Bruk lunkent vann for å lettere sette i gang heveprosessen |
2
|
La deigen hvile tildekket i ca. 30 min |
3
|
Kna deigen og form til to brød som legges på en bakepapirkledd bakeplate, dekk til med et kjøkkenhåndkle, eller ev. plast og sett til heving på et lunt sted i ca. 45 min |
4
|
Brødet stekes i 40 - 45 min på nederste rille i ovnen ved 200 °C. Steketiden kan variere fra ovn til ovn |
5
|
Brødet stekes i 40 - 45 min på nederste rille i ovnen ved 200 °C. Steketiden kan variere fra ovn til ovn |
Strø gjerne litt Urkraft Havregryn på toppen av brødet før steking – det gir ekstra smak til brødet |