Bondens hverdagsbrød
Bondens hverdagsbrød

Bondens hverdagsbrød

Bondens hverdagsbrød er et sunt og godt grovbrød av hvete og rug. Et lurt valg i hverdagen.


Over 60


Lenke kopiert!

Ingredienser

Fordeig

300 g Møllerens Rugmel siktet
200 g Møllerens Kruskakli, Hvete
8 dl skummet melk

Deig

800 Møllerens Hvetemel siktet
2 dl skummet melk
1 pk gjær
3 ss rapsolje
2 ts salt
egg til pensling

Pynt

Møllerens Rugmel siktet

Slik gjør du

Fordeig

1
Bland sammen ingrediensene til fordeigen. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete
2
Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 30 minutter

Deig

3
Tilsett gjærblandingen og resten av ingrediensene i samme bakebolle som fordeigen
4
Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete
5
Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i ca. 45 minutter
6
Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Legg brødene i smurte 2-liters former
7
Dekk formene med et klede, og sett dem på et lunt sted i 35–40 minutter
8
Når brødene er ferdig hevet, pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv
9
Dryss over rugmel
10
Stek brødene på nederste rille ved 200 °C i 50–60 minutter. Avkjøles på rist

* Kilde: Brød og korn

Lignende oppskrifter

Brytebrød

Brytebrød

Over 60

Enkel

Byggbrød

Byggbrød

Over 60