Grovt langpannebrød
Langpannebrød er en enkel måte å lage rundstykker på. Dette matpakkebrødet er halvgrovt og passer utmerket i matpakken
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 kg | Møllerens Grovbakst |
6 dl | vann |
1/2 dl | olje |
1/2 pk | gjær (fersk eller tørr) |
2 ts | salt |
Topping |
|
frø, kjerner og havregryn |
Slik gjør du
1
|
Elt alle ingrediensene godt sammen til en smidig deig, ca. 10 min. La deigen hvile 15 min |
2
|
Kjevle deigen ut i samme størrelse som en stor langpanne. Smør langpannen godt og strø gjerne rikelig med frø og gryn i bunnen |
3
|
Legg deigen i langpannen og trykk den godt ut til kantene. Pensle med vann og dryss rikelig med frø og gryn på toppen. La langpannebrødet heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til dobbel størrelse |
4
|
Stek brødet midt i ovnen ved 200 °C i 20-25 min (avhengig av ovn) |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Grove rundstykker med rug
Over 60
Middels
Grove solsikkerundstykker
Over 60
Enkel
Grove pizzasnurrer
Over 60
Enkel
Grove müslibriks
Over 60
Enkel
Grove horn med spelt
Over 60
Enkel
Grove polarbrød
Over 60
Enkel
Grove matmuffins med skinke
20 - 40
Enkel
Grove briks
Over 60
Middels