Grovt langpannebrød
Grovt langpannebrød

Grovt langpannebrød

Langpannebrød er en enkel måte å lage rundstykker på. Dette matpakkebrødet er halvgrovt og passer utmerket i matpakken


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 kg Møllerens Grovbakst
6 dl vann
1/2 dl olje
1/2 pk gjær (fersk eller tørr)
2 ts salt

Topping

frø, kjerner og havregryn

Slik gjør du

1
Elt alle ingrediensene godt sammen til en smidig deig, ca. 10 min. La deigen hvile 15 min
2
Kjevle deigen ut i samme størrelse som en stor langpanne. Smør langpannen godt og strø gjerne rikelig med frø og gryn i bunnen
3
Legg deigen i langpannen og trykk den godt ut til kantene. Pensle med vann og dryss rikelig med frø og gryn på toppen. La langpannebrødet heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til dobbel størrelse
4
Stek brødet midt i ovnen ved 200 °C i 20-25 min (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Grove rundstykker med rug

Grove rundstykker med rug

Over 60

Middels

Grove pizzasnurrer

Grove pizzasnurrer

Over 60

Enkel

Grove müslibriks

Grove müslibriks

Over 60

Enkel

Grove horn med spelt

Grove horn med spelt

Over 60

Enkel

Grove polarbrød

Grove polarbrød

Over 60

Enkel

Grove briks

Grove briks

Over 60

Middels