Grove briks
Vi anbefaler våre ekstra grove, gode og saftige briks. Perfekt til frokost og lunch, eller når du rett og slett har lyst på noe sunt og godt!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
800 g | Møllerens Fibra Fullkornshvetemel |
200 g | Møllerens Hvetemel siktet |
1 pk | gjær |
3 ss | nøytral matolje |
7 dl | vann |
1-2 ts | salt |
Slik gjør du
1
|
Bland alle ingrediensene og elt deigen godt i ca. 5 min, til den blir smidig og glatt. Bruk lunkent vann for å lettere sette i gang heveprosessen |
2
|
Deigen deles i to og hver del kjevles ut til et rektangel på ca. 50 x 55 cm |
3
|
Brett ene halvparten av rektangelet mot midten og den andre over slik at det blir 3 lag |
4
|
Del det brettede rektangelet i passe stykker (ca. 12 stk) og dypp hver briks i havregryn |
5
|
Sett briksene på en bakepapirkledd plate, dekk til og sett til heving på et lunt sted i ca. 45 min |
6
|
Briksene stekes i 16 – 18 min midt i ovnen ved 210 °C. Steketiden kan variere fra ovn til ovn |