Grove solsikkerundstykker
Grove solsikkerundstykker

Grove solsikkerundstykker

Bruk Møllerens ferdig melblanding, smakfulle Solsikkebrød til å lage saftige og grove Solsikkerundstykker til frokost, lunsj, matpakken eller til kveldsmåltidet. Rundstykkene egner seg godt til frysing.


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 pk Møllerens Solsikkebrød
1 pk gjær
5,5 dl vann

Slik gjør du

1
Tøm posens innhold i bakebollen
2
Tilsett 1 pakke gjær og 5,5 dl lunkent vann (38-40 °C)
3
Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd

Tips

Du kan forheve deigen under plast i 30 min, men dette er ikke avgjørende for et godt bakeresultat

4
Rull deigen til en pølse og del den i 20 emner som rulles ut til rundstykker og legges på et stekebrett med bakepapir
5
Pensle rundstykkene med litt vann og dekorer med ønsket type frø
6
La rundstykkene heve under et kjøkkenhåndkle i 45-60 min, eller til dobbel størrelse
7
Stek rundstykkene ved 200 °C på nederste rille i ca. 15 - 20 min avhengig av ovn. Avkjøl rundtstykkene på rist

Tips

Rundstykkene kan fryses. Tines og varmes midt i ovn på 200 °C i 3-4 min og de blir som nystekte

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker

Over 60

Middels

Grove briks

Grove briks

Over 60

Middels

Grove brødpinner

Grove brødpinner

Over 60

Enkel

Grove rundstykker

Grove rundstykker

Over 60

Middels

Pølsebrød hjemmelaget

Pølsebrød hjemmelaget

Over 60

Enkel