Grove rundstykker med rug
Grove rundstykker med rug passer ypperlig til en sunn og god frokost eller kvelds
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
700 g | Møllerens Hvetemel siktet |
200 g | Møllerens Rugmel sammalt grovmalt |
100 g | Møllerens Rugmel siktet |
6 dl | vann |
15 g | salt ( 2 toppede ts) |
50 g | gjær |
30 g | margarin (1ss) |
Bruk gjerne Møllerens Sammalt Rug Grovmalt til dekor |
Slik gjør du
1
|
Rør ut gjær i lunkent vann |
2
|
Tilsett mel, salt og margarin |
3
|
Elt godt sammen (3 - 5 min i kjøkkenmaskin om mulig) |
4
|
Dekk til med plast og sett deigen på et lunt sted i ca. 30 min |
5
|
Del deigen i passe stykker og trill til avlange pølser (ca. 10 cm lang) |
6
|
Pensle med vann og rull i sammalt rug grovmalt |
7
|
Legg rundstykkene på smurt plate |
8
|
Dekk til med plast og la dem heve på et lunt sted i ca. 30 min |
9
|
Stekes midt i ovnen ved ca. 225°C i 15 - 20 min. Steketiden er avhengig av ovnen |