Møllerens Rugmel sammalt grovmalt
Spesielt godt egnet til å bake saftige grove brød og rundstykker
Sammalt Rugmel grovmalt er et rent rugprodukt. Hele rugkornet er malt til et grovt mel som inneholder både kornets kjerne og skall /kli.
Rug gir mye smak og fiber til baksten. Rug kan ikke danne glutennettverk under heving på samme måte som hvete. Det er mulig å bake brød kun basert på rug, men brødene blir tunge og kompakte. Ofte tilsettes en surdeig for at rugbrødene skal bli enklere å bake, eller du kan blande rug med hvete som gir luftigere bakst.
Visste du at sammalt er det samme som fullkorn?
Sammalt mel blir ofte også kalt fullkornsmel, som betyr at hele kornet er i bruk. Sammalt- og fullkornsmel er med andre ord det samme.
Ingredienser
Allergener uthevet
Sammalt rugmel 100 % fullkorn
Næringsinnhold pr. 100g
Trykk på verdi for å lese mer
Oppbevaring
Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt
Nøkkelhull
Et sunnere alternativ
Oppskrifter med Møllerens Rugmel sammalt grovmalt
Dansk rugbrød
Over 60
Middels
Landbrød med surdeig
Over 60
Middels
Eltefrie helgerundstykker
Over 60
Enkel
Saftig rugbrød
Over 60
Middels
Pizza med grov bunn
Over 60
Enkel
Grove rundstykker med rug
Over 60
Middels