Havrebriks
Havrebriks

Havrebriks

En saftig, god og grov briks med mye havregryn


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

400 g Møllerens Hvetemel siktet
75 g Møllerens Hvetemel sammalt finmalt
75 g Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt
250 g Urkraft Havregryn lettkokte
6,5 dl vann
15 g salt
15 g maltekstrakt
1/2 pk gjær
vann til pensling, store havregryn - til pynt

Slik gjør du

1
Bland alle ingrediensene i en bakebolle, men hold igjen litt vann til senere
2
Råvarene skal være romtempererte og vannet skal være lunkent, ca. 35 - 40 °C
3
Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin
4
Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen skal være ganske løs, fordi havregryn suger til seg mye væske, så når deigen har hevet en stund vil den bli fastere
5
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve i ca. 90 minutter
6
Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i to. Trill til runde og jevne boller
7
La de hvile under plast på bakebordet i ca. 20 minutter
8
Del hver bolle i 6 like store biter og form små avlange brød
9
Pensle brødene med vann og vend de i store havregryn
10
Legg brødene ganske tett i en langpanne kledd med bakepapir
11
La brødene etterheve i ca. 40 minutter (til dobbel størrelse)
12
Stek briksene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist

Kilde: www.brodogkorn.no

Lignende oppskrifter