Grove rundstykker, glutenfri
Grove rundstykker, glutenfri

Grove rundstykker, glutenfri

Ønsker du å bake grove rundstykker, men vil unngå gluten? Prøv denne oppskriften!


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

3,5 dl lunkent vann, 36°C
250 g Møllerens Grov Melblanding, glutenfri
100 g Urkraft Havregryn Lettkokte, glutenfri
40 g gresskarkjerner
20 g linfrø
20 g mørk sirup (2 ss)
6 g salt
5 g fiberhusk
50 g fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)

Slik gjør du

1
Rør gjæren ut i vannet, tilsett resten av ingrediensene og elt deigen med K-krok i 4-5 min.
2
Legg deigen på et melstrødd bord og press den ut i ca. 15x15 cm, del i 9 biter.
3
Sett rundstykkene på et stekebrett med bakepapir og la de heve lunt og tildekket i 45-60 min.
4
Sett rundstykkene midt i ovnen ved 230°C og stek i ca. 25 min.

Lignende oppskrifter