Ostebriks, glutenfri
Ostebriks er det perfekte tilbehøret til enhver middag; for eksempel suppe, grateng og grillmat
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
700 g | Møllerens Fin Melblanding, glutenfri |
50 g | fersk gjær eller 2 pk. tørrgjær |
3 ts | sukker |
3 ts | salt |
7 dl | vann, lunkent |
revet ost | |
Ønsker du en litt grovere variant kan du bytte ut noe av Møllerens Fin melblanding med Møllerens Grov melblanding |
Slik gjør du
1
|
Rør gjæren ut i lunkent vann |
2
|
Tilsett resten av ingrediensene og elt godt sammen i en kjøkkenmaskin eller for hånd, ca. 5 min |
3
|
Kjevl deigen ut på et melstrødd bord til ca. 25 x 25 cm og skjær firkanten opp i 12 biter |
4
|
Legg ostebriksene på et stekebrett med bakepapir. Pensle med vann og strø over revet ost |
5
|
La briksene heve lunt og tildekket i 45 - 60 min, eller til dobbel størrelse |
6
|
Stek briksene midt i ovnen ved 200 °C i 15 - 20 min, eller til de er gylne på farge |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Enkelt grovbrød, glutenfri
Over 60
Enkel
Focaccia med feta og urter, glutenfri
Over 60
Enkel
Grove horn, glutenfri
Over 60
Enkel