Ostebriks, glutenfri
Ostebriks, glutenfri

Ostebriks, glutenfri

Ostebriks er det perfekte tilbehøret til enhver middag; for eksempel suppe, grateng og grillmat


Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

700 g Møllerens Fin Melblanding, glutenfri
50 g fersk gjær eller 2 pk. tørrgjær
3 ts sukker
3 ts salt
7 dl vann, lunkent
revet ost

Tips

Ønsker du en litt grovere variant kan du bytte ut noe av Møllerens Fin melblanding med Møllerens Grov melblanding

Slik gjør du

1
Rør gjæren ut i lunkent vann
2
Tilsett resten av ingrediensene og elt godt sammen i en kjøkkenmaskin eller for hånd, ca. 5 min
3
Kjevl deigen ut på et melstrødd bord til ca. 25 x 25 cm og skjær firkanten opp i 12 biter
4
Legg ostebriksene på et stekebrett med bakepapir. Pensle med vann og strø over revet ost
5
La briksene heve lunt og tildekket i 45 - 60 min, eller til dobbel størrelse
6
Stek briksene midt i ovnen ved 200 °C i 15 - 20 min, eller til de er gylne på farge

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter