Matpakkebrød, glutenfri
Matpakkebrød, glutenfri

Matpakkebrød, glutenfri

Vi viser deg hvordan du kan lage et saftig og godt glutenfritt brød, som er perfekt i nistepakken. Dette er en basis oppskrift som kan varieres ved å tilsette frø og kjerner.


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Steg for steg

Strø glutenfritt mel på bordet

Hell deigen ut av bakebollen og ned på bordet

Form deigen til brød

Plasser deigen i en brødform, eller på en bakepapirkledd bakeplate

Stek brødene – og voila – nystekt og velsmakende brød

Ingredienser

350 g Møllerens Grov Melblanding, glutenfri
4 dl godt lunkent vann (ca. 36 °C)
25 g fersk gjær eller tørrgjær
2 ts salt
2 ts sukker

Tips

Du kan tilsette alle typer frø og kjerner til denne oppskriften, vi anbefaler maks 200g

Slik gjør du

1
Rør gjæren ut i lunket vann og ha i en kjøkkenmaskin med resten av ingrediensene, elt deigen 5 min
2
Form deigen til et brød og ha i en smurt 1,5l brødform. La brødet heve lunt og tildekket i 45-60 min eller til dobbel størrelse
3
Stek brødet midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 min (avhengig av ovn)

Tips

Frysetips

Brødet egner seg godt til å fryses. La brødet avkjøle etter steking, ca 2 timer. Legg så brødet i en plastpose i fryseren. 

Når du skal spise brødet tar du det ut av frysene noen timer før det skal spises, og varm opptint brød i ovnen ved 200°C i ca. 10 min.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter