Grove müslibriks, glutenfri
Disse saftige müslibriksene passer perfekt i tursekken eller nisteboksen. Nystekte müslibriks vil garantert slå an til kveldsmaten også!
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
350 g | Møllerens Grov Melblanding, glutenfri |
3 dl | vann, lunkent |
100 g | gresskarkjerner |
100 g | nøtter |
100 g | tørket tranebær |
50 g | sukker eller honning |
50 g | fersk gjær eller tørrgjær |
1 ts | salt |
Slik gjør du
1
|
Rør gjæren ut i lunkent vann, og bland sammen med de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller bakebolle |
2
|
Elt deigen i ca. 5 min |
3
|
Trykk deigen ut på bordet til ca. 20 x 20 cm, og del den opp i 12 biter som settes på et bakepapirkledd stekebrett. Pynt gjerne med havregryn |
4
|
La briksene heve lunt og tildekket i 45 - 60 min, eller til dobbel størrelse |
5
|
Stek briksene midt i oven på 200 °C i 20 - 25 min (avhengig av ovn) |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Enkelt grovbrød, glutenfri
Over 60
Enkel
Grov pizzabunn, glutenfri
Over 60
Enkel
Grove horn, glutenfri
Over 60
Enkel
Knekkebrød, glutenfri
Over 60
Enkel