Grove müslibriks, glutenfri
Grove müslibriks, glutenfri

Grove müslibriks, glutenfri

Disse saftige müslibriksene passer perfekt i tursekken eller nisteboksen. Nystekte müslibriks vil garantert slå an til kveldsmaten også!


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

350 g Møllerens Grov Melblanding, glutenfri
3 dl vann, lunkent
100 g gresskarkjerner
100 g nøtter
100 g tørket tranebær
50 g sukker eller honning
50 g fersk gjær eller tørrgjær
1 ts salt

Slik gjør du

1
Rør gjæren ut i lunkent vann, og bland sammen med de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller bakebolle
2
Elt deigen i ca. 5 min
3
Trykk deigen ut på bordet til ca. 20 x 20 cm, og del den opp i 12 biter som settes på et bakepapirkledd stekebrett. Pynt gjerne med havregryn
4
La briksene heve lunt og tildekket i 45 - 60 min, eller til dobbel størrelse
5
Stek briksene midt i oven på 200 °C i 20 - 25 min (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter