Eltefrie rundstykker
Eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker

Det er noe ekstra med nystekte rundstykker til frokost. Lag deigen kvelden før så blir det enkelt å få til og du trenger ikke stå opp grytidlig


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Steg for steg

Ingredienser

1 pk Møllerens Kornbrød
1 ts Tørrgjær
8 dl Kaldt vann
3 ss Ønsket type frø eller Urkraft Store Havregryn til topping

Tips

Alle de andre brødblandingene i Møllerens hjemmebaktserie kan også benyttes i denne oppskriften (Solsikkebrød, Fullkornsbrød eller Havrebrød)

Slik gjør du

FORBEREDELSE:

1
Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 1 ts gjær og 8 dl kaldt vann. Rør deigen raskt sammen med en sleiv. Deigen skal være løs. Dekk bollen med plast eller sett på lokk, og la deigen heve i romtemperatur over natten

UTBAKING:

2
Strø godt med mel på bakebordet og skrap den løse deigen ut av bollen. Form deigen til et rektangulært emne. For å beholde luften i deigen er det viktig å ikke bearbeide deigen for mye
3
Del deigen opp i passende emner med en deigskrape og legg forsiktig på et bakepapirkledd bakebrett. La gjerne rundstykkene etterheve litt mens ovnen varmer seg opp
4
Forvarm ovnen til 240 °C, skru deretter ovnen ned til 210 °C. Rundstykkene stekes i ca. 12 - 15 min, avhengig av ovn

Tips

Hell en kopp med kaldt vann i ovnen når du setter inn rundstykkene. Da blir ovnen fylt med damp og du får en sprø og deilig skorpe


Tips

Pensle rundstykkene med vann og strø over ønsket frø eller Urkraft Store Havregryn for dekor og smak før steking

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Ciabatta

Ciabatta

Over 60

Middels

Eltefritt brød

Eltefritt brød

Over 60

Middels

Eplerundstykker

Eplerundstykker

Over 60

Middels

Grove briks

Grove briks

Over 60

Middels

Grove rundstykker

Grove rundstykker

Over 60

Middels