Eltefrie rundstykker
Det er noe ekstra med nystekte rundstykker til frokost. Lag deigen kvelden før så blir det enkelt å få til og du trenger ikke stå opp grytidlig
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
1 pk | Møllerens Kornbrød |
1 ts | Tørrgjær |
8 dl | Kaldt vann |
3 ss | Ønsket type frø eller Urkraft Store Havregryn til topping |
Alle de andre brødblandingene i Møllerens hjemmebaktserie kan også benyttes i denne oppskriften (Solsikkebrød, Fullkornsbrød eller Havrebrød) |
Slik gjør du
FORBEREDELSE: |
|
1
|
Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 1 ts gjær og 8 dl kaldt vann. Rør deigen raskt sammen med en sleiv. Deigen skal være løs. Dekk bollen med plast eller sett på lokk, og la deigen heve i romtemperatur over natten |
UTBAKING: |
|
2
|
Strø godt med mel på bakebordet og skrap den løse deigen ut av bollen. Form deigen til et rektangulært emne. For å beholde luften i deigen er det viktig å ikke bearbeide deigen for mye |
3
|
Del deigen opp i passende emner med en deigskrape og legg forsiktig på et bakepapirkledd bakebrett. La gjerne rundstykkene etterheve litt mens ovnen varmer seg opp |
4
|
Forvarm ovnen til 240 °C, skru deretter ovnen ned til 210 °C. Rundstykkene stekes i ca. 12 - 15 min, avhengig av ovn |
Hell en kopp med kaldt vann i ovnen når du setter inn rundstykkene. Da blir ovnen fylt med damp og du får en sprø og deilig skorpe |
|
Pensle rundstykkene med vann og strø over ønsket frø eller Urkraft Store Havregryn for dekor og smak før steking |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Ciabatta
Over 60
Middels
Eltefritt brød
Over 60
Middels
Eplerundstykker
Over 60
Middels
Grove briks
Over 60
Middels
Grove rundstykker
Over 60
Middels
Grove solsikkerundstykker
Over 60
Enkel