Saftig rugbrød
Saftig rugbrød

Saftig rugbrød

Lyst på saftig og smakfullt rugbrød? Denne oppskriften gir to brød


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

450 g Møllerens Rugmel siktet
400 g Møllerens Hvetemel siktet
6 dl vann
100 g linfrø
100 g solsikkekjerner
2 ts salt
1 ss mørk sirup
1 pk fersk eller tørrgjær

Slik gjør du

1
Rør sammen rugmel og lunkent vann til en røre. La den stå tildekket i minimum 4 timer, gjerne over natten
2
Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen godt sammen. Deigen skal være litt klissete
3
La deigen heve lunt og tildekket i 30 min
4
Fordel deigen i 2 smurte former på ca. 1,5 l og trykk deigen jevn med fingrene (bruk vann)
5
La brødene heve lunt og tildekket i 45-60 min, eller til de har dobbel størrelse
6
Stek brødene midt i ovnen ved 180°C i 40-45 min (avhengig av ovn)

Tips

Med en gang brødene kommer ut av ovnen pakkes de i tett plastfolie. Da holdes saftigheten inne i brødet, og det vil holde seg ferskt og godt i flere uker i kjøleskap

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Spelt- og chiabrød

Spelt- og chiabrød

Over 60

Enkel

Sunt og godt havrebrød

Sunt og godt havrebrød

Over 60

Middels