Eltefrie helgerundstykker
Eltefrie helgerundstykker

Eltefrie helgerundstykker

Lyst på nystekte rundstykker til helgefrokosten, uten å måtte stå opp før fuglene? Sett deigen kvelden før, og du har nystekte rundstykker på bordet på 20 minutter. Denne oppskriften gir ca. 15 halvgrove rundstykker


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

200 g Møllerens Hvetemel siktet
200 g Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt
100 g Møllerens Rugmel sammalt grovmalt
100 g linfrø
100 g gresskarkjerner
1 ts salt
1/2 pk gjær
2 ss nøytral matolje
7 dl kaldt vann

Tips

Du kan gjerne bytte ut melet 1:1 med andre meltyper du har i skapet, men vi anbefaler 200g siktet mel i oppskriften for best resultat

Slik gjør du

1
Rør gjæren ut i vann og tilsett resten av ingrediensene. Rør sammen til en godt blandet løs røre
2
Ha deigen i en rikelig stor bakebolle og dekk til med lokk eller plast. Sett bollen i kjøleskap over natten

Neste morgen

3
Sett ovnen på 200°C og finn frem to bakeplater med bakepapir
4
Bruk skje til å sette rundstykkene på bakeplatene, ca. 15 stk.
5
Rundstykkene settes rett i ovnen og stekes i ca. 15 min eller til de begynner å ta farge (avhengig av ovn)

Lignende oppskrifter

Eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker

Over 60

Middels

Grove rundstykker med rug

Grove rundstykker med rug

Over 60

Middels

Saftige frørundstykker

Saftige frørundstykker

Over 60

Middels