Eltefrie helgerundstykker
Lyst på nystekte rundstykker til helgefrokosten, uten å måtte stå opp før fuglene? Sett deigen kvelden før, og du har nystekte rundstykker på bordet på 20 minutter. Denne oppskriften gir ca. 15 halvgrove rundstykker
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
200 g | Møllerens Hvetemel siktet |
200 g | Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt |
100 g | Møllerens Rugmel sammalt grovmalt |
100 g | linfrø |
100 g | gresskarkjerner |
1 ts | salt |
1/2 pk | gjær |
2 ss | nøytral matolje |
7 dl | kaldt vann |
Du kan gjerne bytte ut melet 1:1 med andre meltyper du har i skapet, men vi anbefaler 200g siktet mel i oppskriften for best resultat |
Slik gjør du
1
|
Rør gjæren ut i vann og tilsett resten av ingrediensene. Rør sammen til en godt blandet løs røre |
2
|
Ha deigen i en rikelig stor bakebolle og dekk til med lokk eller plast. Sett bollen i kjøleskap over natten |
Neste morgen |
|
3
|
Sett ovnen på 200°C og finn frem to bakeplater med bakepapir |
4
|
Bruk skje til å sette rundstykkene på bakeplatene, ca. 15 stk. |
5
|
Rundstykkene settes rett i ovnen og stekes i ca. 15 min eller til de begynner å ta farge (avhengig av ovn) |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Eltefrie rundstykker
Over 60
Middels
Grove rundstykker med rug
Over 60
Middels
Saftige frørundstykker
Over 60
Middels