Landbrød med surdeig
Landbrød med surdeig krever litt ekstra innsats, men smaken gjør det vel verdt det. Brødet passer perfekt til kveldsmaten eller som tilbehør til middagen. Denne oppskriften gir to brød
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
600 g | Møllerens Hvetemel siktet |
350 g | Møllerens Fibra Fullkornshvetemel |
6,5 dl | lunkent vann |
2 ts | salt |
10 g | gjær (gjerne fersk) |
150 g | grov surdeigsstarter (se lenke under) |
Oppskrift på Grov Surdeigsstarter finner du her |
Slik gjør du
1
|
Ta surdeigsstarteren ut av kjøleskapet og la den stå i romtemperatur i 1 time |
2
|
Bland alle ingrediensene sammen og elt deigen godt til den er blank og smidig |
3
|
Ha deigen i en bolle som er smurt med olje, og dekk til med plast. La deigen stå min. 2 timer på et lunt og trekkfritt sted |
4
|
Hell deigen forsiktig ut på et melstrødd bord, del den opp i 2 brød som du forsiktig former som brød. Rull brødene i litt mel eller semulegryn og sett dem på en bakeplate med bakepapir. Snitt brødene på langs forsiktig med en veldig skarp kniv. Lag mellom 3 og 7 snitt etter ønske. Husk snitting er vanskelig og må gjøres med bestemt men forsiktig hånd |
5
|
Sett brødene rett i ovnen på 250°C og stek videre på 220°C i ca. 30 min eller til brødene er gyldne, sprø og fine |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Grov surdeigsstarter
Over 60
Middels
Surdeigsstarter med spelt
Over 60
Middels
Speltbrød med surdeig
Over 60
Middels
Surdeigsbrød med linfrø
Over 60
Middels