Landbrød med surdeig
Landbrød med surdeig

Landbrød med surdeig

Landbrød med surdeig krever litt ekstra innsats, men smaken gjør det vel verdt det. Brødet passer perfekt til kveldsmaten eller som tilbehør til middagen. Denne oppskriften gir to brød


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

600 g Møllerens Hvetemel siktet
350 g Møllerens Fibra Fullkornshvetemel
6,5 dl lunkent vann
2 ts salt
10 g gjær (gjerne fersk)
150 g grov surdeigsstarter (se lenke under)

Slik gjør du

1
Ta surdeigsstarteren ut av kjøleskapet og la den stå i romtemperatur i 1 time
2
Bland alle ingrediensene sammen og elt deigen godt til den er blank og smidig
3
Ha deigen i en bolle som er smurt med olje, og dekk til med plast. La deigen stå min. 2 timer på et lunt og trekkfritt sted
4
Hell deigen forsiktig ut på et melstrødd bord, del den opp i 2 brød som du forsiktig former som brød. Rull brødene i litt mel eller semulegryn og sett dem på en bakeplate med bakepapir. Snitt brødene på langs forsiktig med en veldig skarp kniv. Lag mellom 3 og 7 snitt etter ønske. Husk snitting er vanskelig og må gjøres med bestemt men forsiktig hånd
5
Sett brødene rett i ovnen på 250°C og stek videre på 220°C i ca. 30 min eller til brødene er gyldne, sprø og fine

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Grov surdeigsstarter

Grov surdeigsstarter

Over 60

Middels

Surdeigsstarter med spelt

Surdeigsstarter med spelt

Over 60

Middels

Speltbrød med surdeig

Speltbrød med surdeig

Over 60

Middels

Surdeigsbrød med linfrø

Surdeigsbrød med linfrø

Over 60

Middels