Møllerens Byggryn hele
Ideell i supper, gryteretter, salater, som grøt, ingrediens i gjærbakst eller som middagstilbehør i stedet for ris/ pasta.
Hele byggryn består av byggkorn hvor de ytterste skalldelene er tatt vekk. Dermed er kjernen av byggkornet igjen (ca. 50 % av kornets bestanddeler). Ytterskallet på byggkornet er svært hardt og ubehagelig å spise, derfor fjernes dette.Hele Byggryn kan brukes som ingrediens i gjærbakst men bør da bløtlegges før bruk, gjerne over natten i lunkent vann. Byggryn brukes også i supper og puddinger.
Bygg er en av verdens viktige kornarter og antagelig den første kornarten menneskene tok til å dyrke. Bygg har, som havre, et høyere innhold av løselig fiber, særlig betaglukan. Høyt inntak av betaglukan fra bygg kan gi lavere nivå av kolesterol i blodet. Det er da også påvist at høyt inntak av bygg virker forebyggende på hjerte- og karsykdommer. Betaglukan kan virke regulerende på blodsukkernivået, noe som er positivt for diabetikere og for å forebygge diabetes.
Ingredienser
Allergener uthevet
byggryn (hele)
Næringsinnhold pr. 100g
Trykk på verdi for å lese mer
Oppbevaring
Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt
Nøkkelhull
Et sunnere alternativ
Oppskrifter med Møllerens Byggryn hele
Alt-i-ett gryte med kylling og grønnsaker
20 - 40
Enkel
Byggotto med chorizo og spinat
20 - 40
Enkel
Byggrynskaker i wraps
Over 60
Enkel
Byggrynsgrøt
Over 60
Enkel
Grønnsakswok med byggris
Over 60
Enkel
Byggsalat
20 - 40
Enkel