Alt-i-ett gryte med kylling og grønnsaker
Prøv denne enkle kyllinggryten med byggryn. En enkel middag som garantert vil falle i smak hos hele familien. Oppskriften gir 5-6 porsjoner.
20 - 40
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
400 g | kyllingfilet |
2 ts | allehånde |
1 ts | pepper |
1 ts | kardemomme |
1/2 ts | gurkemeie |
1 ts | salt |
2 | løk, finhakket |
2 | hvitløksfedd, finhakket |
2-3 | gulrøtter, i staver |
250 g | Møllerens Byggryn hele |
5 dl | kyllingbuljong eller -kraft |
ca 10 | tørkede Aprikos, grovhakket |
200 g | erter |
Slik gjør du
1
|
Bland krydder sammen i en skål |
2
|
Skjær kyllinger i biter (4x4 cm) og vend i krydderblandingen |
3
|
Varm opp en gryte med olje, og stek kyllingen i flere omganger. Kyllingen skal bare ha litt farge, den skal stekes videre etterpå |
4
|
Slå ned varmen og stek løk, hvitløk og gulrot i olje i lag med kyllingen, til løken er myk |
5
|
Tilsett så byggrynen i gryten og stek til den er gjennomvarm |
6
|
Tilsett kyllingkraft, sett lokk på og la det småkoke på svak varme i ca 20 min. Løft gjerne litt på lokket inni mellom for å se om du må tilsette mer væske |
7
|
Ha erter og aprikos i når resten er nesten ferdigkokt, og vend rundt |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Byggrynskaker i wraps
Over 60
Enkel
Byggotto med chorizo og spinat
20 - 40
Enkel