Alt-i-ett gryte med kylling og grønnsaker
Alt-i-ett gryte med kylling og grønnsaker

Alt-i-ett gryte med kylling og grønnsaker

Prøv denne enkle kyllinggryten med byggryn. En enkel middag som garantert vil falle i smak hos hele familien. Oppskriften gir 5-6 porsjoner.


20 - 40

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

400 g kyllingfilet
2 ts allehånde
1 ts pepper
1 ts kardemomme
1/2 ts gurkemeie
1 ts salt
2 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2-3 gulrøtter, i staver
250 g Møllerens Byggryn hele
5 dl kyllingbuljong eller -kraft
ca 10 tørkede Aprikos, grovhakket
200 g erter

Slik gjør du

1
Bland krydder sammen i en skål
2
Skjær kyllinger i biter (4x4 cm) og vend i krydderblandingen
3
Varm opp en gryte med olje, og stek kyllingen i flere omganger. Kyllingen skal bare ha litt farge, den skal stekes videre etterpå
4
Slå ned varmen og stek løk, hvitløk og gulrot i olje i lag med kyllingen, til løken er myk
5
Tilsett så byggrynen i gryten og stek til den er gjennomvarm
6
Tilsett kyllingkraft, sett lokk på og la det småkoke på svak varme i ca 20 min. Løft gjerne litt på lokket inni mellom for å se om du må tilsette mer væske
7
Ha erter og aprikos i når resten er nesten ferdigkokt, og vend rundt

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter