Syltetøykaker, glutenfri
Syltetøykaker, glutenfri

Syltetøykaker, glutenfri

Syltetøykaker er en smakfull og dekorativ julekaker som fortjener en plass blant de syv slag. Bruk ditt favoritt syltetøy


20 - 40

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser


Tips

Start med å lage en porsjon lys grunndeig, oppskrift HER

50 g syltetøy (vi har brukt bringebær, men du kan bruke din favoritt)

Slik gjør du

1
Lag den lyse grunndeigen som beskrevet i oppskriften
2
Kjevle deigen tynt ut. Det er lettest om du kjevler på et bakepapir som er drysset med litt Møllerens Fin Melblanding
3
Kaken består av to lag. Stikk først ut rundinger (i ønsket størrelse) av halve deigen som du setter på en bakeplate med bakepapir
4
Stikk deretter ut topper (i samme størrelse som bunnene) i den andre halve deigen. I toppene stikker du i tillegg ut midten. Legg toppen over bunnen og pensel med egg. Ha litt syltetøy i hullet før steking
5
Stek kakene midt i ovnen ved 200˚C i 10-12 min (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter