Pepperkaker, glutenfri
Pepperkaker er en av de mest spiste julekakene i Norge. En favoritt som faller i smak hos liten og stor - og kan formes og pyntes på utallige måter.
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
300 g | Møllerens Fin Melblanding, glutenfri |
150 g | sukker |
150 g | mykt smør |
250 g | mørk sirup |
50 g | egg |
10 g | pepperkakekrydder |
10 g | bakepulver |
Slik gjør du
1
|
Rør sukker og smør godt sammen, tilsett egg og deretter mørk sirup, krydder, bakepulver og fin melblanding, elt til deigen er godt blandet |
2
|
Pakk deigen i plast og legg på kjøl 3-4 timer eller over natten |
3
|
Kjevles tynt og stekes ved 170˚C i 10-12 min (avhengig av ovn) |
4
|
Pynt med glasur når kakene er avkjølt |
Tips 1: Deigen er litt klissete og kan være vanskelig å kjevle ut, bruk rikelig med glutenfritt mel på bordet. Tips 2: Rull deigen til en pølse og legg i fryseren: Du kan enkelt skjære tynne skiver av frossen deig. |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Serinakaker, glutenfri
20 - 40
Enkel
Tyske skiver, glutenfri
Over 60
Enkel
Bordstabler, glutenfri
20 - 40
Enkel
Sjakkruter, glutenfri
20 - 40
Enkel
Peppernøtter, glutenfri
20 - 40
Enkel
En deig, 5 glutenfrie julekaker
40 - 60
Enkel
Syltetøykaker, glutenfri
20 - 40
Enkel