Pepperkaker, glutenfri
Pepperkaker, glutenfri

Pepperkaker, glutenfri

Pepperkaker er en av de mest spiste julekakene i Norge. En favoritt som faller i smak hos liten og stor - og kan formes og pyntes på utallige måter.


Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

300 g Møllerens Fin Melblanding, glutenfri
150 g sukker
150 g mykt smør
250 g mørk sirup
50 g egg
10 g pepperkakekrydder
10 g bakepulver

Slik gjør du

1
Rør sukker og smør godt sammen, tilsett egg og deretter mørk sirup, krydder, bakepulver og fin melblanding, elt til deigen er godt blandet
2
Pakk deigen i plast og legg på kjøl 3-4 timer eller over natten
3
Kjevles tynt og stekes ved 170˚C i 10-12 min (avhengig av ovn)
4
Pynt med glasur når kakene er avkjølt

Tips

Tips 1: Deigen er litt klissete og kan være vanskelig å kjevle ut, bruk rikelig med glutenfritt mel på bordet. 

Tips 2: Rull deigen til en pølse og legg i fryseren: Du kan enkelt skjære tynne skiver av frossen deig. 

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter